Boukoul - Zaal Soranus

Om in “demissionair kabinettermen” te spreken: We zijn nu op Kerstreces! Soranus was de JBB afsluiter voor dit jaar en ook dit was weer “eine gooje”. Het was vooraf al stijf uitverkocht, overigens niet de enige dit jaar, maar toch rij je dan met extra drive naar zo'n optreden als je weet dat een organisatie haar nek heeft uitgestoken om dit stelletje fossielen uit te nodigen en je die avond voor een bomvolle zaal staat. Maar zo ver was het nog niet direct!

Na de soundcheck krijgen we altijd, volgens contract: “een deugdelijke warme maaltijd” voor crew en band. Dat lijkt soms overdreven, maar onze jongens van de crew die zijn vanaf 's middags aan het opbouwen en moeten dan nog de hele avond en die kun je niet met een broodje en een zak chips laten overleven. Dat eten na de soundcheck is wel een dingetje dat het nog steeds extra leuk maakt, na al die jaren, om met de band op stap te zijn. Voor de show nog even gezellig bij elkaar, wat aw tutten en lachen.

Boukoul zal in het collectieve geheugen van JBB een vaste plaats krijgen. Wat werden we verwend bij Gusto del Sud aan de Marktstraat in Swalmen. Michiel Vries is een fervent JBB-fan en stelde de organisatie en JBB voor om de complete bubs van 15 man te vertroetelen in zijn restaurant. Ma jong, wat een heerlijk voorspel werd dit! Heerlijke carpaccio, zalige pizza en diverse pasta's stonden ons in het gereserveerde zaaltje op te wachten. Het restaurant gedeelte zat namelijk al goed vol, dus blijkbaar hebben meer mensen de weg naar Michiel en zijn team gevonden. Klasse! Michiel en team, hartstikke bedankt.

Zouden we ooit echt mondiaal doorbreken en zoals The Rolling Stones een wereldtournee moeten maken, dan nemen we jullie mee voor de catering! Nogmaals bedankt. De eerste Michelin-ster is onderweg, we hebben ze gebeld!

Tja, en dan het optreden, Bij het intro-nummer maar gelijk van het podium gesprongen om het publiek wat meer voor het podium te plaatsen zodat er wat meer ademruimte was, want het was wel hutje/mutje. Prachtig om te zien dat er door het publiek zo veel nummers volop worden meegezongen, zelfs publiek dat nog niet geboren was in de prehistorie, jaren '80, toen we in de hitparade stonden. Conclusie: ons leven is niet voor niks geweest! Toch weer een hoop mensen, inclusief wij zelf, een avond kunnen amuseren.

Bedankt iedereen die er was en alvast een goed 2024 gewenst namens Bagge en team