Grathem - Zaal Geraats

Nooit durven dromen in 1983, toen we ineens wereldberoemd werden in Susteren, dat we zoveel jaren later nog steeds in actie zouden zijn. En dat bij zaal Geraats nog mensen in leven waren met JBB T-shirts uit de prehistorie. We gingen met “een enigszins zwaar gemoed” richting Grathem, want inmiddels zijn we toch ook een aardig stel ouwe lullen, nog net niet aan de rollator. Maar ja, als een griepepidemie is, dan raken “de zwakken” als eerste geïnfecteerd. Darwin had het destijds al door, dat dit de enige manier is om “de soort” in stand te houden en de kneuzen op te ruimen. Survival of the fittest!

Nou, daar stond me een stelletje kneuzen onder de lampen, allereerst ikzelf, al meer dan een week griep, geen stem en de halve week onder de wol gelegen. Aanvankelijk dacht ik dat ik nooit het einde van de show zou halen met mijn stem, maar de halve strip Saridon, de drie tabletten codeïne tegen de hoest, de warme thee met suiker en honing zorgden toch voor een redelijke stabiele situatie. Daar kwam nog bij dat we door de afdeling catering van Zaal Geraats heerlijk verwend werden vooraf met klassieke “kaw sjotel”en friet zuurvlees.

Dan kroop nog iemand over het podium met een of ander raar gedoe in zijn gehoorgang, dan was er nog een originele “Oud Prins” op sologitaar, die was al vanaf de middag op bezoek bij het bejaardenhuis, compleet met alle oud prinsen plus Raad van 11 plus regerend vorst, tja en die jongens kun je niet de hele middag aan de koffie zetten. Dan liep er nog een gezichtskreupele bij, die binnenkort onder het mes moet i.v.m. een operatie aan een oog, effe kijken, ja dat was het zo’n beetje geloof ik.

Maar uiteindelijk zijn we toch nog allemaal met “eigen vervoer”naar huis kunnen rijden en hebben ze niet Mobu Car hoeven te bellen, of nog erger: Peusen. Het optreden liep overigens best lekker, ik heb me goed geamuseerd en zag hier en daar een paar gezichten die ik me nog vaag herinnerde van optredens heel lang geleden in de regio. En toch ook weer hartstikke leuk om een hoop volk te zien, dat JBB nog nooit gezien had en zich toch goed amuseerde met ons gooi- en smijtwerk. Ik kruip nu onder de wol en roep: Grathem Alaaf!

Prins Henk d’n Angerhawve

Ook bij ons vaste voorprogramma Green Easer had de koorts letterlijk toegeslagen. Drummer Bjorn moest enkele uren van te voren afhaken met koorts en werd op het laatste moment door Niek Braun vervangen zodat het optreden toch kon doorgaan. Superbedankt Niek !!!

Alle foto's van dit optreden op Flickr