Schimmert - Watertaore Fièste

In de afgelopen 30 jaren JBB zijn we heel wat keren te gast geweest in Schimmert. Uiteraard bij de Wateroarefeesten, op verschillende locaties, voor de voetbalclub en zelfs bij Jan in het Gemeenschapshuis. Toen we gisteravond, moe maar voldaan naar huis reden realiseerde ik me dat ik al in Schimmert optrad, zo’n kleine 40 jaar geleden, aw mem, waar gaat de tijd heen? Ik herinner me nog dat ik dj speelde op de camping op de Mareveldweg, of zo iets heette het. Een zekere Jules was daar de uitbater en geregeld kwam ik daar platen draaien, toen was het al heel gezellig daar in watertorenregio. Vervolgens vele jaren bij Jan in Gemeenschapshuis met Fader Modulation gedraaid en uiteraard naderhand met JBB te gast.

Gisteren dus weer naar Schimmert getogen en ondanks dat het kil, koud en regenachtig was, werd het weer een hele leuke avond. Green Easer deed zoals gewend weer een hele muzikale duit in het zakje, genoeg publiek, kortom rouzen met de hap.

Johnny was afwezig maar werd super vervangen door Lard. Hen de bassist vocht tegen de pijn uit zijn rug en nam de meest waanzinnige poses aan en Peter, die was gewoon jarig. Nou dan ben je wel weer bijgepraat.

Och ja, dan vergeten we nog een ding: met 9 man band plus 4 mannen van Green Easer, en dan nog die 6 varkens van de crew samen in een kleine kantine (4 x 2 meter) om daar grote bakken friet en snacks naar binnen te werken. Je had er bij moeten zijn om dat te geloven. Rock 'n' Roll!

Vooraf trof ik aan de ingang een oude fan uit Deurne, ene Kees, hij had ons een jaar of tien geleden gezien en wilde het nog eens meemaken. Komisch dat Tonnie, op het moment dat hij zijn kostschooltrauma wilde gaan verwerken, onze psychiatrie-sessie hem helemaal uit de concentratie bracht, met een hilarische scheldpartij als gevolg.

Omdat het morgen moederdag is, hebben we nog geprobeerd om de hele loods een onvervalst moederdaggedichtje te laten instuderen, maar op facebook kun je zien dat iedereen te zeer geëmotioneerd was om daar wat goeds van te breien.

Nog een paar oude bekenden gezien, kortom, om dan toch in dichtvorm af te sluiten kunnen we zeggen: het was weer leuk om ons te laten zien en te laten horen, in de schaduw van de watertoren.

Guido Gazelle d’n Helle

Alle foto's van dit optreden op Flickr