Weert - VV Verkusköp

Alaaf, alaaf! Op uitnodiging van de carnavalsvereniging De Verkusköp mochten we weer eens naar Weert.

Ik herinner me dat we heel lang geleden al eens te gast waren geweest, toen nog met o.a. "De letste Aom" en inmiddels was het voor veel aanwezigen een soort geheugentraining van omroep Max, jeugdsentiment: een avondje Bagge. Een hoop ouwe koppen die geamuseerd naar het podium keken en vanaf het podium dus ook een paar ouwe koppen die de zaal in keken.

Als voorprogramma een hele rits aan carnavalsartiesten die de hele zaal, praktisch iedereen was verkleed, al in echte carnavalsstemming brachten. Aanvankelijk dacht ik nog dat we met ons poprepertoire totaal niet pasten in een zaal waar iedereen in de polonaise wil, maar dat ging hartstikke goed. Het eerste deel van de show was een beetje afwachtend maar in het tweede gedeelte was iedereen bij de les.

Het was vervelend dat ik al een paar dagen last heb van griep, dus na een uur was mijn stem al ver naar de Filistijnen en in het laatste halfuur was het echt niet meer te harden. Maar, tataaah! Niet van dat benauwde, niet van die mietjesklets, kwaken, zingen, hees piepen maar het programma wordt afgemaakt! Waarvan akte!

Uiteraard weer leuke dingen: er was er een jarig, hoera, hoera en ik zag zelfs iemand met nog een JBB-T-shirt uit de vorige eeuw. Geweldig! Die man heeft dat jarenlang gekoesterd als was het de Lijkwade van Turijn.

Ondanks dat mijn stem nu helemaal verzouwd is, kruip ik nu met een flinke warme grog tussen de lakens, hopelijk kan ik morgen weer normaal praten.

Weert! Alaaf!

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

Kuit op Zuid van de Vêrküsköp es alwieër 'n klein waek achter os en vae hebbe in edergevâl genoeëte. Vae hoeëpe gae auch met z'n alle. Vae hoeëpe auch dejjae niks tekort zeetj geschoeëte. Het publiek waas laai-jendj enthousiast van uch en hebbe 'ne feine aovundj gâdj. Misschien zeen vae os nog met di-j daag zoeë heej of dao, weem wétj. Mer vae wille uch nogmaals bedanke vör eur schoeën optraeje dejjae gedaon hétj bi-j os.

Unne feine vastelaovundj.

Kémissie "Kuit op Zuid".