Isenbruch (D) - Tent Sommerkirmes

Geweldig toch! Isenbruch ligt net over de grens bij Nieuwstadt en telt rond de 300 inwoners en dan is het kermis en ontploft het dorp.

Schützenkaiser Harry Nizet is zo'n beetje de dorps-gek en hoewel hij er niet meer woont blijft hij achter de schermen toch heel actief in zijn voormalige woonplaats. Dus hij regelde dat Bagge zou neerstrijken en aldus geschiedde. Prachtig dat we vooraf bij de buren naast de feesttent feestelijk onthaald werden door Alice, die ooit emigreerde vanuit Susteren en nu prachtig gesetteld was met haar Duitse echtgenoot in een riante omgeving. We werden weer heerlijk verwend in hun Garten bij de barbecue.

Tja en wat kun je vertellen over het optreden? Het was weer goed vol in de tent en vanaf het eerste nummer tot de toegift zat de sfeer er prima in. Green Easer had de zaak al goed opgewarmd en toen Dion weer een snaar sprong kon hij gelijk mijn Gibson ES 335 uit de standaard plukken en kon de trein doorrijden. Dat is het leuke als je een vaste support bij je hebt, die mijn versterker en in dit (nood)geval ook een van mijn gitaren kon gebruiken. Ondanks dat “op 't Pruusjes” zaten leek het op het laatst een echte Brusselse kermis met alle volk dat over mekaar heen buitelde. Enfin. Bagge kan toch vertellen dat ze Duitsland veroverd hebben!

Henk