Swalmen - Swaampop

Wat hadden we toch weer mazzel vanavond, Buienradar voorspelde al dagen dat het vandaag zou regenen dat het goot, maar de goden waren ons en de organisatie weer goed gezind. Het bleef droog.

Geweldig om zo’n gratis toegankelijk festival te kunnen opzetten en dan uit de kosten komen. Nu heeft Swalmen nogal een poptraditie want ik herinner me dat we in de begindagen van Bagge zelfs nog gespeeld hebben in die roemruchte FUU. Dit was overigens alweer de derde keer dat we op Sjwaampop speelden, als ik me goed herinner.

Nu is dat “herinneren”toch een klein probleem geweest vanavond. Toen we tijdens de change-over onze spullen opstelden op het podium bleek ineens mijn Koch gitaarversterker kuren te hebben, heel weinig output en na enig gehaspel aan onze technische man gevraagd om snel een versterker te lenen bij de band die voor ons op het podium had gestaan. Maar ineens bleek, na het checken van de instellingen en het verwijderen van de zender en gewoon met snoer te verbinden, alles toch weer acceptabel te functioneren, alleen het distortionkanaal was nog niet perfect.

Enfin, ik zat tijdens het optreden met mijn hersens bij de versterkerproblemen en bij ons nieuwe nummer Paradies was ik ineens het spoor bijster en moest wat uit mijn nek lullen omdat ik de originele tekst kwijt was, hilarisch! Uiteindelijk kwam ik toch weer gelijk uit met de band.

De rest van het optreden ging volgens plan. We hadden een korte set van 1 uur op de playlist en die kwam exact uit. In Verband met de muziekvergunning mocht na 23.00 uur geen muziek meer gemaakt worden op het podium en ongeveer een minuut voor 11 sloeg ik mijn laatste akkoord op de gitaar. Perfect getimed!

Al met al een hele leuke avond gehad. Swalmen bedankt!

Henk