Nuth - Stichting Stoer

Wat is de menselijke geest toch flexibel en in staat om steeds weer te anticiperen op noodsituaties. Neem bijvoorbeeld nou: Nuth, ik heb me laten vertellen dat in de hele plaats amper een kroeg te vinden is en wat gebeurt dan in zo’n gemeenschap? Een paar malloten steken de kop bij elkaar, gaan op zoek naar sponsors en zorgen dat er voor de lui uit het dorp en een hoop buitenstaanders toch wat te doen is op deze Nacht voor de Koningsdag.

Akkoord, men had thuis voor de buis kunnen gaan liggen en op tv kijken naar al die activiteiten waar kinderen zich overal in den lande de longen uit hun lijf gerend hebben vandaag. Op al die basisscholen waar men heeft gezakloopt, gekoekhapt, geouwehoerd in de marge. Niks van dattum, men zorgde dat de hele zaak was uitverkocht. Boemvol, smoorheet en beregezellig.

Vooraf hadden de mensen van de organisatie ons, dus de varkens van Bagge, de crew en de jongens van Green Easer weer blij gemaakt met heerlijke Chinese rijsttafel. Toen Green Easer hun maag goed gevuld had, zat ook de zaak al boemvol en warmden zij de toch al warme zaal, nog meer op.

Daarna mocht Bagge aan de bak en aanvankelijk leek mijn stemmetje nog niet geheel opgeknapt van de chaos van enkele weken geleden, maar dankzij “Frank van de Drank”, die al snel met twee koppen hete koffie met veel suiker de avond weer gered heeft. Want halverwege kwam de stem weer op stoom.

Ik blijf me erom verbazen dat we met deze club gekken nog steeds, zoveel jaren na eigenlijk maar één hit, nog steeds in staat zijn om de laatste twee optredens vooraf al totaal uitverkopen.

Hierboven in de hemel moet er toch iemand aan de knoppen zitten te draaien om ons hier beneden nog steeds zo te matsen.

Weer geweldig gezellig volk, geen zeik, leuke sfeer en zelfs Akela Arnold met zijn scouting-aanhang in de kampvuursfeer kunnen brengen. Hoewel in de ruimte naast het podium een hoop trimtoestellen stonden, hebben wij daar geen gebruik van hoeven te maken om een beetje zweet te fabriceren, Oh, moeder! Wat was het heet!

Al met al weer een prima avond gehad.

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr