Sittard - St. Rosa Festival

Wat een leuke middag weer deze keer. Vorig jaar stonden we in die grote gigantische kathedraaltent en dit jaar in “de kleine kerk”. En dat vond ik toch weer een stuk leuker dan in dat grote ding. Bagge moet het hebben van de gezellige kneuterigheid, het contact met het publiek en dat werkt bij ons een stuk beter dat op zo ‘n groot podium.

Er was geen tijd om een soundcheck te doen maar dankzij onze geluidsman Sander en het team van Reflexion liep alles van het bekende leien dakje. Wat is het toch komisch om al gelijk bij het eerste nummer de hele tent bomvol te hebben en dat iedereen volop “Sjaele Wixxer” scandeert bij De Mek. Overigens blijkt dat bij elk optreden de “lady-side”steeds beter uit de hoek komt om Lalalaaah mee te zingen bij dat nummer. Voorheen wonnen de mannen altijd qua volume, maar de meiden laten steeds vaker zien waartoe “GirlPower”in staat is.

Net als alle andere bands op het Sint Rosa festival hebben we ook nog even een muzikale ode gebracht aan Toon Hermans wiens geboortedag 100 jaar geleden werd gevierd. Ik zette "Mien waar is mijn feestneus" en meteen kwam er vanuit het publiek een feestneus mijn richting op.

Het was weer een hele belevenis om dit te mogen doen, na afloop trof ik nog een stelletje, zij was van Sittard en hij van Bilthoven. Als integratiecursus had de limbo-vriendin hem meegenomen naar dit Sint Rosa festijn en tot mijn genoegen mag ik melden dat hij zich bij Bagge fantastisch geamuseerd had.

We hebben overigens al de uitnodiging op zak om, bij leven en welzijn, volgend jaar weer in dat tentje te gast te zijn. Hopelijk tot dan!

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr