Sittard - Spiegeltent

Traditie! Al zoveel jaren vaste gast in de Spiegeltent maar vandaag hebben we noodgedwongen moeten breken met de jarenlange traditie dat we steeds met de vaste band spelen. Kregen we gisteren telefoon van ons aller basseur Hen, bleek dat hij in een van zijn ogen de hele lenzenkast losgerammeld was en hij met spoed, morgen, maandag, geopereerd moet worden. Tja en dan?

Je kunt natuurlijk afzeggen in verband met force majeure, maar we weten dat een hoop mensen elk jaar naar dit traditionele concert komt, dus afzeggen was geen optie. Gelukkig kregen we Theo Lucassen, van de roemruchte WW-band, zo gek dat hij zijn zondagmiddag ter beschikking stelde voor Bagge en Rosa. En hij deed het prima.

Aan het begin van optreden zag ik een echtpaar dat een beetje rondkeek als de bekende kat in een vreemd pakhuis. Bleek het ene Robert en Erna te zijn uit Gent. Aangezien Gent zijn wereldberoemde “Gentse Feesten” heeft en Gentenaren nu naar Sittard komen om hier St. Rosa te vieren, dan moeten we via Wim Clerx maar zien te regelen dat Gent zustergemeente van Sittard wordt!

Al met al dus een optreden waar we met enigszins knikkende knieën aan begonnen, maar wat we toch weer tot een goed einde gebracht hebben. Tonnie heeft nog ettelijke keren geroepen: “Heilige Rosa, bid voor ons!” Blijkbaar heeft het geholpen! Hopelijk in goede gezondheid en weer Bagge compleet, tot ziens bij St. Rosa 2015.

Groeten van de Schijnheilige Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr