Sittard - Spiegeltent Sint Rosa

Aw mök! Ongelogen! Samen met Pinkpop Classic is het optreden in de spiegeltent altijd een van de hoogtepunten elk jaar. Bier geschonken in en gedronken uit glazen, geen gedoe met plastic, onvoorstelbaar leuk publiek, alle leeftijden, de generatie van mezelf en ouder en de generatie van mijn kinderen en zelfs opa’s en oma’s plus kleinkinderen en iedereen en alles zorgt voor een hartstikke leuke sfeer. Na al die jaren JBB blijf ik er stiekem heel greutsj op dat we al jaren zo’n leuk publiek trekken.

Wat was weer opvallend, ten eerste dat we geen soundcheck hoefden te doen, gisteren stonden we in die loods in Schimmert en de instellingen van gisteren bleken als standaard ook nu te voldoen. Als opening kozen we voor “Aw Ambachte” en in het begin deden we een beetje rustig, maar na een uur ging het gebruikelijke hek weer van de dam, heerlijk om te zien hoe iedereen na zo’n mosh-explosie weer kalmeert en even later weer ontploft, zalig gezicht. Hoewel weinig te zien was van wat er op het podium gebeurde omdat er maar 4 spaarlampen als Light-show fungeerden.

Een van de leuke dingen was Ramona die haar verjaardag vierde met haar speciale JBB space-cake van Dr. Oetker, prachtig gedaan! Het Janse Bagge logo op allemaal kleine gebakjes. Hoe verzin je het.

En dan natuurlijk het jaarlijks terugkerende fenomeen van de Phil Harmonie Familiedag. Hoewel familiedag: er waren alleen een paar mannen in het bekende blauwe kostuum van de Phil. Vrouwen zien we nooit. De mannen gaan meteen na de processie naar de tent. En toen we heel wat uurtjes na het optreden alles in de vrachtwagen hadden geladen waren zij er nog steeds, alleen een beetje minder fris dan in het begin. Hoe dan ook hebben we voor deze mannen weer de condor van stal gehaald. We zijn er mee gestopt toen Eurocontrol opbelde omdat hun hele scherm vol condors zat. Zoveel waren er opgestegen in de spiegeltent. Al met al een prachtige zondagmiddag gehad, bedankt iedereen, Heilige Rosa bid voor ons en tap dich zelf auch eine!

Acoliet Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

Ha Janse Bagge en Crew,

Ut is inmiddels auch veur mich tredisie aan ut weare om mit Sint Rosa nao Zittert aaf te reize veur ut legendariese optrèje van Janse Bagge in de Speegeltent. Wear of gein wear, in de tent is ut toch ummer werm genog, dus bin ich weer oppe trein gespronge (neet letterlik, dao waor ut toch te koud veur) en van de staasie nao ut centrum getaffeldj.

En ut mot gezag weare, ut waor ut weer helemaol weard! Brand beer van de tap in un ech glaas, de tent gezellig vol, neet zoa aafgelaaje es veurig jaor, mer det waor eigelik allein mer beater. Gelukkig krege ver te huure det ver neet gekrompe waore, de tent waor dit jaor get groater. En den ut belangriekste netuurlik, de meziek. Dao steldje Janse Bagge neet teleur. Ut ganse rippertwaar kwoom langs, van de aodste leedjes tot de nuuste nummers en ut neudige tussedoor. Auch ut instrumentarium wearde gans oetgepak, van de lightsaberguitaar tot ut fluitje van twièfieftig. Daoneave dach ich auch eave Michael Jackson in de Speegeltent gespot te hubbe, mer det bleek biej nadere inspeksie toch unne moonwalkende Ton. Gelukkig waor de crew auch dao, want wie de Condor gespeeldj weardje stege mich toch un paar Antonovs op, ich zoog michzelf al door de rugk gaon. Ich vraog mich waal aaf of de Condor een bedreigde deersoort is, want der vloog mich toch unne zwerm euver, es unne sjutter dao waor geweasj houw der mit un stuk in die hakke noch pries kinne sjeete!

En den wie inmiddels auch tredisie de zugabe mit ut onvergeatelike door de Ray Davies geklauwde Lola. Ger begriep waal det ich nao ut optrèje, noch un paar rundjes om de bonne op te make en un bruudje swarma weer hiel tevrèje truuk de trein in stapdje richting Mestreech.

Bedank veur weer un fantasties optrèje en tot weer ins get is,

Paul