Sittard - Spiegeltent Sint Rosa

Normaliter zijn tradities om die te breken, maar Bagge in de Speigeltent is toch een traditie die net als Zwarte Piet behouden moet blijven, vind ik.

Het hoeveelste jaar we daar nu al stonden weet ik niet, maar de eerste keren was in de tent bij het terrein van de Katholieke Leergangen, door de gats van Kerkepad. Toen naar dit terrein en hier herinner ik me nog het optreden in De Kathedraal waar het toen zo gigantisch heet was dat ik bijna omkiepte, toen dat gekke kerkje en nu gelukkig weer in de traditionele spiegeltent, op afstand de leukste locatie om te mogen spelen.

Elk jaar weer feest. Aw mök, wat begon ik ‘t ‘m te knijpen aan het begin van het optreden, bij het derde nummer kreeg ik alweer last van mijn stem, in het verleden had ik hier al eens ernstig mee te kampen en nu stak dat duiveltje weer zijn kop op. Aanvankelijk dacht ik dat ik het eind van de show niet ging halen, maar uit ervaring weet ik dat als er direct warme thee met veel honing en suiker door de keel gaat, heel vaak het zaakje herstelt. Inmiddels is het een vast attribuut in mijn instrumententas, naast de mondharmonica, de kazoo en capodastro gaat steevast een kan warme thee mee en tataaaah, het wonder-elixer trok me er weer doorheen.

Tja en wat moet je zeggen van zo’n optreden? Het is toch geweldig om elke keer weer zo’n geweldig volle tent voor je te hebben met publiek dat komt voor de sjpas en geen gesodemieter. Alles was er weer: de vaste fans van de twee Sittardse Harmoniën, er werd weer gecrowdsurf, met bier gesmeten en inmiddels een nieuwe jonge generatie Janse Bagge fans besmet met het JBB-virus. Prachtig om die jonge gastjes te zien met hun bezwete koppies en vol overgave Proemevlaai te zien meezingen.

Kortom; het was weer geweldig bij Sint Rosa, hopelijk volgens jaar weer. En Heilige Rosa, die bidt voor ons en pak zich zelf auch eine. Tot slot kreeg ik van verschillende mensen de tip om die baard af te scheren omdat ik 10 jaar ouder leek, maar ik houd nog even deze Kapitein Iglo–look.

Groeten van Kapitein Iglo

Alle foto's van dit optreden op Flickr