Sittard - Spiegeltent Sint Rosa Festival

En vandaag was het weer zo ver! St. Rosa bid voor ons, want we hadden het nodig. Wat was het weer een leuke middag en geweldig voor de organisatie. Ook dit jaar weer stralend weer, de hele tent bomvol en zelfs zo benauwd dat onze basseur halverwege het dimlicht op kreeg en op een monitor ging zitten om te voorkomen dat hij zou omkiepen De basseur dus, niet de monitor, maar na twee glazen cola was hij weer in orde.

Prachtig om te zien hoe de mannen en vrouwen van de Phil en St. Joep broederlijk door de bocht en de arena vlogen, het begon op het stierenvechten in de straten van Pamplona te lijken, wat een heerlijke chaos.

Omdat onze vaste sologitarist Peter nog in lappenmand ligt i.v.m. zijn schouderblessure waren we hartstikke blij dat “de Zittesje jong”Patrick Herveille zich de moeite had getroost om in een paar dagen de hele playlist uit te zoeken en te oefenen. Hij werd dus zo voor de leeuwen geworpen en deed het meer dan prima. Patrick bedankt! Kortom weer een geweldige middag.

Overigens kreeg ik ‘s morgens telefoon van “Noa ‘t Zuuje” Lex Uiting en hij vertelde dat hij met zijn show om 20.00 uur in de tent naast de onze zou optreden en zou het fijn vinden, om de grondleggers van de Limbopop een nummer te laten meezingen. Dus nadat we van 18.00 uur tot 20.00 uur de Janse Bagge pet op hadden zijn Ton en ik daarna gelijk door naar de show van Lex in de buurtent. Hoewel hij geen blazers in zijn band had klonk het toch heel sjiek. Komisch om de reactie van Lex en zijn band te zien toen ze een stukje van De Mek, met dat nanananaaa speelden, de hele tent “Sjaele Wixxer”riep.

Lex en de jongens keken of ze water zagen branden. Hebben we als JBB toch weer een bijdrage geleverd aan de limburgse cultuur!

Geweldige middag gehad!

Henk