Susteren - Sjmaalfestival

En dat in Susteren! Op de Hei! Eerlijk gezegd ben ik als “Zösterse jong”” greutsj op hetgene dat die mannen en meiden alweer hebben klaargespeeld. In de afgelopen meer dan 40 jaar hebben we met onze club Janse Bagge op menig festival gestaan, maar qua organisatie komt deze toch in de toptien. Grandioos hoe de organisatie dit weer voor elkaar gebokst heeft.

Uiteraard geweldige mazzel dat, eindelijk het weer mee zat. De wei was overal praktisch droog. Ik herinner me menige locatie waar iedereen tot zijn enkels in de modder zat en auto's met tractoren uit de smurrie getrokken moesten worden maar hier was het door de weergoden de zaak goed geregeld.

En wat een prettig programma! Vanaf 15.00 tumult op de Hei, van Big Bennie tot Spik en Span, Frans Theunisz en bands zoals Lex Uiting, Wir Sind Spitze en Rowwen Heze. Kortom een geweldig programma! Het is uiteraard achter de schermen een heel gedoe om al die bands en artiesten te voorzien van goede technische infrastructuur maar elke keer ben ik zo trots “es einen aap mit 7 piemele” als ik merk hoe ons team in die chaos alles weet te regelen.

Johnny doet perfecte FOH en het maakt geen fuck uit welke mix-tafel er staat. “Mr. Shure Erik” zorgt voor perfecte monitor, kortom, kijk dan eens de tent in, vanaf het podium, dan is het gewoon feest om daar te mogen staan.

Gisteren in het uitverkochte OpenLuchtTheater in Valkenburg was een hartstikke leuke, maar deze was toch ook sjiek om te staan. Nogmaals hulde aan de organisatie!

Greutsje Zösterse jong Henk.