Born - Sjloespop

Wat een weekend! Gisteren in een bomvolle tent met NORMAAL en ROWWEN HEZE op de Vostertfeesten. Om 4 uur in bed en vandaag naar Born voor de zoveelste editie van SJLOESPOP. De Vostertfeesten zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid van een klein festivalletje, in de wei naast de kroeg van Xavier, dus vergelijkbaar met café De Sjloes. En die jongen in Bree had dus dit weekend Normaal, Rowwen Heze, Bagge, Clouseau, UB 40, kortom een mega affiche.

Eerlijk gezegd gun ik dat Michael in Born toch ook. Als je als jonge ondernemer in de Horeca, waar je al jaren getreiterd wordt door absurde BTW-heffingen, achterlijke accijnsafspraken, terwijl in de landen om je heen van elke pint niet eerst ongeveer €1,- naar de jongens van de Belastingen gaat, nou, als je het dan nog aan durft om zo’n gezellig festival op te zetten, dan heb je niet alleen een HorecaHart, maar staat de pacemaker ook nog als Eerste Reserve.

Akkoord, het was niet warm, maar voor het zelfde geld had iedereen in de zeikende regen gestaan, dus niet mopperen! En zo zie je dat het toch een hartstikke leuke avond kan worden, en zo geschiedde. Ook prachtig, dat in deze tijd waarin elke ondernemer toch op de kleintjes moet letten, dat er dan toch weer ondernemers zijn die in de gaten hebben, dat sponsoring toch het cement in een samenleving is, om de zaak bij elkaar te houden, dus vanachter de computer een lieve groet naar Verheijen AutoService, Global Coating, Limbo, Nipa B.V.

Zoals gezegd: gisteren stonden we met een mega P.A. in die kolossale tent, maar geloof me, die mannen van Centerpoint weten ook van wanten. Ik word uiteraard ook een jaartje ouder en vaak heb ik halverwege het optreden al een rafelig randje op mijn stem, maar dankzij de monitormixer had ik vandaag geen enkele last, het hele optreden heel relaxed en ongeforceerd kunnen kwaken, Well done Marco!!

Na ongeveer 30 jaar Bagge mogen we zelfs zeggen dat we een groep muzikanten zijn met fans uit alle delen van de wereld, althans, er was veel volk van de Selfkant! Ik hoop dat dadelijk de regenwolken verdwijnen en we nog een leuke warme nazomer krijgen, kan ik op de fiets nog eens langs om het goede gastheerschap te proeven van Michael in Café De Sjloes.

Groeten uit Susteren.

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr