Waldfeucht - Rock am Raum

Janse Bagge goes Germany. First we take Waldfeucht then we take Berlin! Toch even spannend om de grens over te steken en niet weten wat je verwachten kunt. Nou, dat viel dus niet tegen.

Uiteraard was er toch ook een hoop volk vanaf de Nederlandse kant, vanuit “de Deergaard” waren twee gasten die gewapend waren met een setje “verkessjtifte” en in het kader van de Euregionale Verbroedering stelden ze een paar stiften belangeloos ter beschikking aan enkele deutsche Mädel en die kladderden er dus ook driftig op los.

Toen we in de namiddag de zaal in kwamen om onze spullen te installeren dacht ik nog:”Oei, dit wordt wel een glad vloertje als hier straks een glas bier gemorst wordt!”. Aangezien het niet bleef bij een gemorst glaasje maar complete sloten bier door de lucht vlogen, was de vloer voor het podium spekglad en dat hebben heel wat gasten geweten. Paaf, boem, retteketet en dan lag er weer eentje en heel komisch om te zien dat meisjes van de organisatie constant in de weer waren met vloervegers om het zaakje droog te wrijven. Dat was uiteraard onbegonnen werk, want bij een consumptieprijs van, ik meen, € 1,50 kon men driftig met bier spatten.

Aan het eind van de avond kwam iemand van de organisatie vragen aan onze tourmanager, hoe lang dat we zouden doorspelen want de eerste 1250 liter bier waren op, er was al een reservevoorraad van 250 liter aangeslagen, maar ze vreesden dat dadelijk “het Spook van de Drooglegging”zou rond waren. Achter de schermen was weer van alles dat moest worden rechtgetrokken.

Onze vaste drummer Wim was i.v.m. zijn job in Heidelberg verhinderd en dus kwam de eerste reserve: Bas op drums en die deed het meer dan voortreffelijk. Een van de blazers was ‘s morgens door zijn knie gegaan dus hebben we de sectie blazers maar alle drie voorzien van een barkruk, zodat het leek op een delegatie uit een of andere bigband, James Last in het Zuur.

Kortom: we kwamen, speelden en we amuseerden ons te pletter. Na afloop heel wat leuke reacties gehad van Duits publiek die zich perfect geamuseerd had. Iedereen, aan beide kanten van de grens weer blij!

Die Jungen kommen bald wieder!

Heinrich Gitarre