Eijsden - Pisart Festival

Frank Sinatra zong ooit: “New York, New York, If you can make it there, you can make it everywhere”. Eigenlijk kunnen wij, als Bagge, er de volgende variant op aansluiten: “Als je toch een uur Pisart kun doen, met alle mogelijke tegenslagen, nou, dan lukt elk optreden”.

Op het feit dat onze vaste basseur Hen was uitgevallen in verband met zijn spoedoperatie aan zijn losgelaten hoornvlies in zijn oog, nou, dat hadden we goed kunnen pareren door Richard Zoer mee te slepen. Verleden week bij het optreden in Susteren in kader van de Heiligdomsvaart, had Richard zich ook van zijn goede kant laten zien, dus die hobbel hadden we perfect genomen.

Maar sta je daar op het podium en blijkt opeens, de halve tijd, het geluid van mijn KOCH versterker totaal weg te vallen, totaal doofstom. En dan ga je denken: “Ligt het aan de zender van gitaar naar ontvanger?” En neem je het zekere voor het onzekere en trekt alle effectapparatuur uit en plugt een gewone gitaarkabel er in.

Enfin, blijkt opeens dat ook de zender van de Saxofoon niet functioneert, tel daarbij op, dat halverwege ook nog mijn stem het bekende bijltje er bij neer gooit, schor, geen volume en dat had waarschijnlijk te maken dat ik ‘s middags al had opgetreden in Susteren, n.a.v. de opening van De Kompenie.

Ach, wat maakt het uit? Het was gezellig, de sfeer zat er in, de vaste gasten uit Den Helder en Groesbeek waren er bij, kortom, we hebben weer lekker een uur kunnen rammen. Dus we gaan niet mekkeren, het was weer heel leuk om te doen. Bedankt voor de aanmoedigingen en de leuke sfeer.

De groeten uit de grote kampeertent,

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr