Heerlen - Parkstad Limburg Theaters

Weer een optreden dat eigenlijk al gepland was vóór de Corona en nu eindelijk kon worden voltrokken. En wat was het weer lachen daar in de Heerlense schouwburg. 's Middags opbouwen, soundchecken en toen ons laten verwennen door hun eigen catering. De koelkast goed gevuld en toen de huiskok zijn werk laten doen.

Podium op en dan zit me die zaal weer goed vol met mensen die bijna twee jaar hun kaartje bewaard hebben en het ook nog hebben teruggevonden, inmiddels twee jaar ouder en paraat voor Bagge. Het is steeds weer heerlijk om bij de theatershows niet constant in de turbo-stand te hoeven spelen, maar dat er ruimte is voor rustig werk.

Tijdens de soundcheck kwam ineens een déjà vu dat ik in 2015 in dezelfde schouwburg met Carboon had opgetreden, in het kader van Het Jaar van de Mijnen, dus leek het ons gepast om tijdens het nummer “Zjwart” even een uitwijk te maken naar de historie van Heerlen als mijnstad en verdomme, je kon een speld horen vallen tijdens “Koempel Sjeng” met alleen maar gitaar en Thijs met zijn accordeon, kippenvelmoment!

Naderhand nog even in de aula met mensen gepraat die zich allemaal goed geamuseerd hadden, er was zelfs iemand die normaliter in Zwitserland woonde maar nu nog eens een “Trip down to MemoryLane” kwam maken bij Bagge. Kortom: het was weer een harstikke leuk optreden om te mogen doen. Morgenmiddag doen we in de matineevoorstelling het nog eens over.

Henk