Valkenburg - Openluchttheater

Opening Theater Toer 40 Joar Bagge.

Wat een avond, de aftrap voor de theatertoer. Eerst angstvallig de hele dag de buienradar in de gaten gehouden en gehoopt dat het droog zou blijven. Niet dus! In het begin van het optreden regende het en dachten we er even aan om alleen maar liedjes uit de Disneyfilm “Ariel, de kleine zeemeermin” te spelen, want het was er nat genoeg voor.

Komisch om in het begin van de avond iedereen ingepakt in plastic en poncho’s op die tribune te zien. Overigens kon, ondanks de regen, de avond voor ons toch al niet kapot, want na de soundcheck waren we uitgenodigd bij Gasterij Koningswinkelhof, in de buurt van het theater. De keuken had er voortreffelijk voor gezorgd dat we op tijd voorzien werden van spijs en drank, zodat we zonder stress konden eten en op tijd weer in het theater waren. Voor leden van de crew, die niet mee konden om te eten werd zelfs een heerlijke garnalen salade meegegeven en die schijnt heerlijk te zijn geweest. “Het meisje van de T-shirts”heeft alvast bekend dat ze nog een keer terug wil, speciaal voor die salade. Enfin, tot zo ver het eet-verhaal.

Omdat ons vast boegbeeld, mede-oprichter van Bagge, Peter verhinderd was, i.v.m. een hardnekkige schouderblessure hebben we onze vaste stand-in Joost Vergoossen kunnen strikken, de jongen die speelde bij Kayak, Het Goede Doel met Henk Westbroek, momenteel gitarist bij Die Höhner en die nu een deja-vu beleefde omdat hij ooit met onze drummer Wim Hagen behoorde tot de band: Go to the Max.

Maar wat een leuke avond en een onvoorstelbare leuke aftrap voor de komende theatertoer. Aanvankelijk slecht weer, maar toch uitverkocht. Na twee nummers werd het droog en kon de avond niet meer stuk. We maakten een mix van 40 jaar JBB repertoire, aangevuld met het nieuwe materiaal van de nieuwe cd. Al met al zo’n twee sets van twee uur volgemaakt met feestnummers maar ook onze rustige klassiekers. Dankzij het voortreffelijke geluid van TDS Productions en onze vaste crew Eric en John, werden we na het optreden nog door verschillende gasten gecomplimenteerd over het transparante geluid met het voortreffelijk afgestelde volume voor zo’n avond.

Me na het optreden verwonderd over het grote aantal vrijwilligers die hun avond besteden aan het droogwrijven van de zitkussentjes, opvouwen van de ter beschikking gestelde poncho’s, het opruimen, de vele lege vaten aan kant maken en alles weer netjes proper maken. Goed volk daar in Valkeberg. Ik heb genoten!

Jubilaris Henk