Susteren - Open Air op de Hei

Dan bestaan de Susterse Boys 70 jaar, als vereniging organiseer je een feest en blijkt dan dat de natte moesson begonnen is. Regen, hagel, onweer al wekenlang en dan een Open Air Feest.

Dan word je als organisatie toch een beetje zenuwachtig als dan eindelijk de openingsdag in zicht komt.

Eerlijk gezegd had ik er alle begrip voor gehad als op het laatst ons optreden zou worden gecanceld, maar verdomme. Het bleef droog! Ik heb met plezier gekeken naar de nieuwste generatie Bagge-fans, amper 10 jaar oud en al helemaal ingeburgerd in de Bagge-modus: Merkstiften en blote pens, morgen wel de griep maar ze hebben wel wat te vertellen maandag op school.

Er liep van alles los daar op het gazon, er waren zelfs echte Verkes bij Bagge, die trokken zich niets aan van de Ramadan en zorgden ook voor een leuke sfeer. Achteraf is me de opkomst, ondanks het miserabele weer ontzettend meegevallen en vanuit mijn ooghoeken zag ik dat de mensen die de tap bedienden het flink druk hadden.

Het enige minpunt was dat het podium door Tonnie’s sprongen niet stabiel bleef en dus het hele podium waggelde. Ik had een verse pint op mijn versterker gezet en ineens lag die om en liep het bier waarschijnlijk mijn Koch in, krsjjjt! Sendeschluss!

Dus kon ik mijn versterker niet meer gebruiken, Toen mijn gitaar maar rechtstreeks in de DI-box geduwd zodat ik toch geluid had, alleen kon ik geen effecten meer gebruiken, dus geen distortion, flanger, stemapparaat of mogelijkheid om van de Gretsch naar de Gibson te switchen. Dat was dus behelpen, maar al met al ga ik niet mopperen.

Het was drukker dan ik had durven dromen, het bleef droog, leuk publiek, geen gedoe of stress en het bleef droog. Hopelijk zien we mekaar weer over 30 jaar bij 100 Jaar Susterse Boys. Nog een paar nachtjes slapen!

Ridder Ivanhoe

Alle foto's van dit optreden op Flickr