Grevenbicht - Oos Hoes

Akelig, heel erg akelig dachten we eerst, want gisteren zaten we in Horn op het Grote Kampioenschap der Zate Hermeniekes en dus wisten we dat een groot gedeelte van onze fans deze zaterdagavond in Horn zou zitten om al die hermeniekes te ondersteunen. Dus was het enigszins spannend of er volk zou komen naar Oos Hoes, maar het liep allemaal prima, er was volk genoeg en vooral genoeg heksen. We hebben nog even gedacht om een brandstapel midden in de zaal op te richten maar dat leek ons toch zonde.

Dat good old gemeenschapshuis heeft er jaren voor de kat haar viool bijgelegen en voornamelijk gediend als opslagplaats en repetitieruimte van de harmonie. Eindelijk is daar nu constant genoeg te doen, waarvan akte, het was weer gezellig druk, je kon weer schaatsen over de vloer van alle pinten, leuke sfeer en iedereen heeft zich volgens mij goed geamuseerd. dus zonde om de tent in brand te steken met die brandstapel en voorlopig hebben we vuur genoeg gehad in de regio want in Stein zijn ze nog aan het nablussen.

Het optreden: De catering van Dave Culinair was werkelijk prima, lang niet meer zulk lekker zuurvlees gegeten met parijse aardappels of hoe heette dat, kortom we hebben gesmuld. Het optreden liep weer lekker, alleen liep Hen niet zo goed, die heeft al een tijd last van zijn rug en vannacht stapt hij in het vliegtuig op weg naar Havanna en andere plaatsen in Cuba. Niet te filmen eigenlijk met dat stelletje artiesten, Wim, de saxofonist is net terug uit the USA waar hij met Swing Design zo'n twee weken getoerd heeft en nu gaat de andere Hen spelen in Cuba.

Tja en met enige trots kan ik zeggen dat de rest van JBB ook naar America gaat, maar dan wel dat andere America, bij Horst. Volgende week dus optreden op het Slotconcert van Rowwen Heze, kan ik tenminste toch zeggen dat ik in America geweest ben. Hoewel we bijna ook ons eigen Slotconcert gehad hadden, psst, niks verder vertellen maar er is op Tonnie geschoten, echt waar, er is een aanslag op hem gepleegd!

Dat zat zo: Ton gebruikt steeds zo'n alarmpistool en tijdens het optreden had onze sologitareur Peter dat ding zien liggen en schoot voor de joeks bij Ton tussen de benen. Ik hoorde een flinke knal en zie Ton ineens een flinke sprong maken en wegrennen, bleek dat Peter er geen rekening mee had gehouden dat aan de bovenkant een vlam uit dat pistool kwam, had 'ie Tonnie bijna in een eunuch getransformeerd, weet je wel, zo'n kastraat aan het hof van de Emir. Eens in de gaten houden of Ton de volgende keer wat hoger zingt.

Dan nog even de laatste stand van zaken met betrekking tot de nieuwe trends. Na Born kon Grevenbicht natuurlijk niet achterblijven met een nieuwe trend: een hele kudde stoere mannen in hun blote pens die voor het podium met hun zojuist verscheurd en kletsnatte t-shirt boven hun hoofd zwaaien. Een pracht gezicht, maar een flitsende naam hebben we er nog niet voor. Denk aan t-shirt molenwieken, helicopter t-shirt, ventilator t-shirt etc. Dus wie een goeie weet mag het ons laten horen.

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr