Margraten - Oos Heim

Inmiddels al de 41e editie van Midsummer Margraten, tataaah! Ik herinner me nog Bagge optredens in een kolossale tent, in een grote hal en dan nu in dit nieuwe gemeenschapshuis. Een prachtige zaal, maar aangezien die midden in een woonwijk ligt moet na afloop alle materiaal in één ruk door de geopende deur naar buiten zodat niet de buren ineens rechtop in bed zitten. We hebben onze best gedaan om zo stil mogelijk alles in de auto te krijgen.

GreenEaser beet het spits af en om half elf kropen we het podium op. Aanvankelijk vond ik de zaal nogal tam maar uiteindelijk werd het toch weer een gezellige zooi.

Mijn gebruikelijke Koch versterker was in reparatie en daarom had ik een Peavey buizenmonster te leen en het was moeilijk om dat ding gewoon zacht te laten spelen, twee millimeter verder draaien aan de volumeknop en dan begon dat ding te blazen, wat een bruut. Dat was een beetje improviseren, maar het is gelukt.

Al met al een leuke avond, zeker met al die feestelingen: onze eigen Hen jarig en verschillende mensen in de zaal hadden iets te vieren, van reguliere verjaardag tot twaalf en een half jaar getrouwd.

Het nieuwe gemeenschaps huis is glansrijk door de test gekomen.

Bouwmeester Henk

Dank aan DEMO en crew voor de toffe samenwerking.

Alle foto's van dit optreden op Flickr