Venlo - Nach van ‘t Limburgse Leed

Wat een avond! Het zal bekend zijn dat de mensen van Veldeke het nodig vonden om dit fossiel de Veldeke oeuvre-prijs toe te kennen. Omdat het samenviel met ons optreden op de Markt in Venlo konden zo twee vliegen in één klap geslagen worden, Bagge was er toch, dus werd dat gecombineerd met het uitreiken van genoemde prijs.

Ik was blij verrast door alle publiciteit deze dag. Het begon vanmorgen al om 10.00 uur toen L1 presentator Tom Doesburg bij ons op de koffie kwam en me rechtstreeks in L1 Cultuurcafé plaatste. ‘s Avonds naar de Markt, soundchecken en toen naar de Domani-zaal voor het uitreiken van de prijs. René Haustermans was aangezocht om wat highlights uit mijn carrière te noemen en hij verraste me volledig toen hij, samen met een zangeres, zijn versie van “d’n Hoofinzenjeur”speelde.

Toen ik na het ontvangen van de prijs de “boys from the band” aan de tap zag realiseerde ik me toch, dat ik met die club al zoveel jaren door de provincie aan het rouzen ben. Vervolgens naar de Markt voor het optreden. Het had nog redelijk geplensd, maar toen we startten was het droog en de Markt goed gevuld. We deden wat we al jaren doen: slap auw hoeren en muziek maken. Ondanks de kou kregen we steeds meer grip op het publiek en uiteindelijk hadden we de meute toch goed aan de gang.

Ik heb een pracht dag gehad. Iedereen die hier aan heeft meegewerkt: bedankt!

Veldeke Award Winner Captain Iglo

Alle foto's van dit optreden op Flickr