Maastricht - Muziekgieterij

Het voelde bijna als “De Bevrijding”. Eindelijk weer eens het podium op! I.v.m. trieste familieomstandigheden moesten we deze avond improviseren omdat een lid afwezig was, maar dankzij de hulp van Richard Zoer kon deze avond toch doorgaan. Een jaar of 7 geleden was Richard al eens ingevallen toen we met Henk & Vrunj optraden tijdens de Heilidomsvaart in Susteren. Die Richard zit in de adresbak van enkele Bagge-leden. Hij is o.a. de dirigent bij De Soldaat van Oranje en o.a. bassist bij Hazes.

Hij werd gewoon in het diepe gegooid, geen repetitie, gewoon een klapper met akkoordenschema voor zijn neus en hij heeft ons perfect gered! Nogmaals aan hondsdolheid grenzende dank daar voor!

Enfin, na meer dan een jaar uit functie te zijn geweest was het toch wel spannend of we allemaal nog de opbouw van de nummers wisten, de teksten niet vergeten, kortom of alles nog paraat was. Tja en als je dan de zaal in kijkt en je ziet zoveel mensen met JBB-shirts en je hoort dat er volop wordt meegezongen, dan voel je: “Het zit nog sjteeds good!”. Vooraf was ik een beetje huiverig, maar het was weer een ouderwetse, voor-corona aanvoelende happening.

Iedereen die er was, hartstikke bedankt voor de steun en support. Het voelde weer echt ouderwets.

Komende zaterdag een “schouwburgavond met zittend publiek” in Kinrooi.