Melick - Meulemenfeesten

Wat een feest! Een kolossale tent, vrij entree en een komische programmering. Normaliter is Bagge op menig feest de afsluiter maar deze organisatie liet Bagge los als opener. Toen we naar Melick reden dacht ik nog: “Daar staan straks 50 man”. Maar edoch! Tijdens de soundcheck kwam de 35 jarige Nicky Franssen, een dorpsgenoot die helemaal gek was van Janse Bagge, dus die hebben we blij gemaakt met foto's, stickers, T-shirt en cd.

Na de soundcheck konden we gaan eten bij Restaurant Bie Dave en Marie op de Dorpsstraat 43 A in Melick en ma jong! In de afgelopen 42 jaar Bagge hebben we culinaire hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Van vette frieten met sintelschnitzels tot friet met kroket, maar deze keer werden we eens echt verwend bij Dave en Marie. Zelden heb ik zo'n goede, smeuïge stukjes bief gehad waar het mes zo door sneed als gesmolten boter, keuze uit vlees of vis, daarbij de perfecte huiswijn. Naderhand bleek dat Marie in Sittard op de horecaschool had gezeten waar ik bijna 40 jaar docent ben geweest.

Ze was opgeleid door good old Gabriel Jansen. Hij is jaren geleden overleden maar het zou hem goed gedaan hebben om te horen dat zijn vroegere studente zo goed was terechtgekomen. Perfecte gastvrouw en haar koempel aan de kookpot wist eveneens van toeten en blazen. We zijn echt verwend! Dank je wel Dave en Marie. Ik hoop dat we nog vaak worden uitgenodigd in Melick. Chapeau! Als het aan mij ligt komt de eerst “Ster” er aan!

Vooraf was even stress omdat onze vaste geluidsman John geveld was door Corona en 5 dagen in quarantaine moest, maar gelukkig stond, namens de geluidsfirma DEMO onze oud geluidsman Lars aan de knoppen en hij had de beschikking over een sublieme geluidsset die een perfecte power had om zelfs tot achter in de kolossale tent en het buitenterrein iedereen te laten genieten van een transparant, helder geluid.

Wat een heerlijke avond en net zoals Rob de Nijs zei over zijn afscheidsconcert, net zoals Rob val ik dadelijk zingend in slaap.

Henk