Maastricht - MECC

Als opening van het carnavalsseizoen het traditionele 11e van de 11e in Maastricht. Door te verkassen naar het Mecc hoefde nu niemand buiten te blijven, vergeleken met het Vrijthof was hier toch beduidend meer plek. Uiteraard zal weer volop gesnotterd worden over deze verhuizing, maar ik wil toch wat veren op de hoed steken op de hoed van de organisatie. Begin er maar eens aan om, dankzij de Jumping Indoor Maastricht in zo’n korte tijd die hele hal om te bouwen.

En uiteraard: qua sfeer is het Vrijthof ongekend goed, tenminste als het niet zo koud, waterig en guur is zoals vandaag, maar gezien de buiïgheid van vandaag was het toch lekker om binnen te zitten. Alleen jammer dat het Mecc zo’n onvoorstelbare kut galmbak is en als daar dan nog de nodige decibellen geluid ingepompt worden, dan ben je blij dat je je oorbeschermingsdopjes in hebt, althans ik. En laten we ons niks wijsmaken, In die galmbak een Eurovisiesongfestival organiseren is echt utopie.

Ik vond het ook opvallend dat er zo ontzettend veel jong volk, verkleed aanwezig was, dus hoeven we ons geen zorgen te maken dat vasteloavend aan het uitsterven is. Hoewel ik vermoed dat de ambtenaar Leerplichtzaken het druk zou hebben bij controle.

Wat ons optreden betreft ben ik wel heel tevreden. Onze vaste saxofoneur Wim Crijns was verhinderd, dus werd uit de reserve-la Christian Martens getrokken en ondanks dat die jonge gast nooit met ons gespeeld heeft, geen enkele repetitie heeft meegedaan, kroop hij fijn met deze fossielen het podium op en liet zien dat hij van toeten en blazen wist. Christiaan bedankt!

Alaaf

Prins Henk 4711

De video opnames van enkele nummers van dit optreden zijn beschikbaar gesteld door L1. Klik hier om ze te bekijken