Kinrooi - Maaslands Foutste Party

Dit was weer lachen vandaag, we traden op tijdens de Foutste Party in Kinrooi België. Een leuke blauwe tent in de wei in Kinrooi met een boel dj's en Bagge. We hoefden maar een set te doen van 45 minuten dus dat was wel even andere koek dan de gewoonlijke optredens van dik een uur en 45 minuten.

Na de soundcheck had de organisatie volgens Belgische traditie ons weer heerlijk verwend met Italiaanse penne en nog drie verschillende au bain marie bakken met verschillende sauzen, dus dat zat wel snor.

Soms voel ik me toch een beetje overbodig als ik dan vooraf vanaf het podium de tent in kijk en overvalt me het idee van:” Ouwe gek wat sta je hier te doen voor publiek waarvan je de opa of pap zou kunnen zijn?” En dan blijkt tijdens het optreden dat de oude klassiekers van Bagge nog steeds vol meegezongen worden, dus Mission Accomplished.

Kortom: we hebben goed gelachen en het optreden was in orde. Komisch was, dat een van de bandleden meende dat nog eerst de klassieke intro “Walküre” zou spelen voordat we het podium op zouden gaan, maar complete paniek toen we werden aangekondigd en er geen intro, ( normaal zo'n 2 minuten) gedraaid werd. Dus, ik zeg niet wie, maar Wim ineens zich moest omkleden en alle toeters en bellen, in-ear etc moest omhangen en activeren hoewel er eigenlijk geen tijd voor was. Ik heb me kapot gelachen.

Ondanks de korte speeltijd die ons was toegekend hebben we het toch voor elkaar gekregen dat de mensen in polonaise door de tent sjokten. Na ons optreden kwam de tape-act Sam Gooris, de jongen die getrouwd is met Kelly Pfaff dus die hebben we de tent al goed opgewarmd.

Bagge went Belgium en het was hartstikke leuk!

Henk.