Geulle - Knastercross

In eerste instantie had ik een soort dejá vu, “Waar heb ik dit al eens eerder gezien?”. Opeens wist ik het: het was alsof de organisatie de tent van Stoppelpop Guttecoven van 24 augustus integraal had overgebeamed. Zelfs dezelfde vloer, geen vloer namelijk.

Een kolossale tent, boemvol met leuk volk en Richard de Beer en kornuiten hadden een prachtig stukje organisatie laten zien. Alles goed geregeld.

As usual vlogen de jongens van Green Easer weer goed door de bocht met hun stevig rockwerk en was de tent al goed opgewarmd toen het de beurt was aan de varkens van Bagge. Vandaag had ik weer mijn gebruikelijke wondermiddel bij me, om te zorgen dat mijn stem het zou houden in die stoffige omgeving, Als wonder-elixer heb ik altijd een thermoskan thee, met honing en veel suiker bij me.

Wil ik vlak voor het starten van de intro-tune dat grote glas vullen, blijkt de kan praktisch leeg. Blijkbaar was die omgevallen tijdens de show van Green Easer. Maar onze good old Frank-van-de-Drank rende direct backstage en even later komt hij met een volle kan warme, zeer zoete thee aan en TATAAAAAH, het stemmetje heeft het weer gehouden tot en met de laatste noot.

Kom ik het podium op, staat vooraan bij de dranghekken nog iemand met het aller-, allereerste T-shirt dat ooit door JBB is uitgegeven. Voor de hele ouderen onder jullie, dat was dat shirt met de getekende silhouetten van JBB, Geweldig om dat nog eens te zien want zelf heb ik geen meer. Dat is echt zo’n 30 jaar geleden dat dit shirt gemaakt werd. Bewaren! Dat wordt nog veel geld waard, hoop ik!

Fijn om te werken op dat grote podium, plek zat, leuk licht etc. Het was heel komisch toen ene Winnie Cuijpers probeerde om over de dranghekken te komen omdat ze op het podium wilde meezingen aangezien ze net, enkele minuten daarvoor om middernacht, Sweet Sixteen was geworden. Hilarisch! De jongens van de Security hadden niet in de smiezen dat ze gewoon het podium op wilde, maar ze werd met harde hand weer terug in de arena gekieperd.

Er was nogal wat volk van de camping aanwezig. Die weten nu ook dat Bagge niet voor Sissy’s is. Bij de toegift hebben we toch kans gezien om Winnie alsnog de auditie te laten doen voor The Voice of Geulle en ze werd door de aanwezigen volop gesteund.

Prachtig om weer de bekende gezichten uit Susteren, Meerssen, Catsop, Beek, Kelmond etc. weer te zien. Een avondje Bagge heeft altijd een hoog reünie-gehalte. Iedereen die er was, bedankt voor de leuke sfeer en hopelijk binnenkort tot ziens.

Coureur Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

Jongens van Hoedemakers Event, met name Sander, Guido en Maurice, super bedankt voor de geweldig leuke samenwerking. Alles was tiptop in orde.