Susteren - Hermeniezaal

Niet te geloven! In dezelfde zaal waar ik zo’n 50 jaar geleden, als pubertje al met een gitaar om mijn nek stond om “beatmuziek”te spelen, destijds met de groep Bar-B-Q, op datzelfde podium vandaag met mijn vrienden van Bagge.

En wat een feest weer. Nagenoeg uitverkocht en voordat we begonnen had Wilma ervoor gezorgd dat we niks te kort kwamen. Na de soundcheck was er lasagne, friet met zuurvlees of goulash.Gesmuld hebben we, danke Wilma. Tja Alois is een goede gastheer, we worden steeds verwend bij het traditionele avondje Bagge rond Halfvasten.

Het publiek was weer zoals vanouds, variërend van “normaal gek”tot”compleet een pan af”. Dat vloog me weer in de rondte, soms dacht ik dat er driftig dwarslaesies werden uitgedeeld. Sommige mensen maakte me toch een doodsmak, maar het is bekend: Bagge is niet voor Sissies! Ben benieuwd welke kleuren morgen de lakens hebben van de kornuiten die vannacht, nog vol gesmeerd met varkensstift, in hun bedje kruipen zonder eerst zich te laten afspuiten met een 6 bar. Kärcher, wat een heerlijke zooi.

Maar laten we eerlijk zijn, de mensen die nu in hun puber- of adolescentiejaren bij Bagge zijn geweest, die hebben wel wat zinnigs te vertellen als later de kleinkinderen vragen: “Opa of oma, vertel nog eens iets leuks van vroeger!” Ze zullen aan je lippen hangen!

Opa Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr