Susteren - Hermeniezaal

We hadden i.v.m. het Vasteloaves-reces een tijd niet gespeeld en dat was al direct te merken bij de intro Amelberga. Ik had vergeten de kazoo klaar te leggen dus toen we net gestart waren viel me in dat de kazoo nog in mijn materiaaltas achter het podium lag. Dus snel achter de coulissen in de tas gegraaid maar tussen alle kabels en spullen kon ik dat ding niet vinden, dus weer teruggespurt en toen was de hele logica van het nummer weg. Thijs maakte mijn kazoosolo op het keyboard, ik dacht dat hij met zijn eigen solo al bezig was, kortom verwarring alom, maar uiteindelijk zijn we toch samen gelijk gestopt.

Ik was vooraf een beetje huiverig of ik na de lange rustperiode nog alle teksten uit mijn blote hoofd kon opdreunen. Tijdens “Prakkezere”aandacht geschonken aan onze sympathieke dorpsgenoot en oud leerling van me van de opleiding Transport & Logistiek: Roy Swillens die tijdens zijn werk als chauffeur betrokken is bij een zware aanrijding. We duimen voor hem!

Bij elk optreden ben ik blij verrast om de massale koorzang van het publiek bij “De Mek” als de “Sjaele Wixxer”uit de hoek komt. Mensen die voor de eerste keer naar Bagge komen zie je kijken als de bekende botsauto als ineens de hele zaal begint te schreeuwen. Komisch.

We signaleren een nieuwe trend overigens: vroeger trokke de echte JBB-Die-Hards alleen maar elkaars T-shirt naar de filistijnen, maar ik zag nu ook al gasten die mekaars broek slopen en van hun jeans een Bermuda of zelfs hotpants maken. Ik lach me kapot vanaf het podium.

Enfin, het was weer een ontzettend leuke avond. Bedankt allemaal. En de gasten met de kleurstiften: Succes met douchen!

Henk