Geldrop - Heerenhuys23, Reunie JOEK

Heel lang geleden aan de rand van een drukke spoorlijn lag een sprookjesachtig gebouw: Jongerencentrum Joek. In de gloriejaren van Janse Bagge waren we er herhaaldelijk te gast, maar Joek is ter ziele, het oude gebouw afgebroken en nu is er een milieupark. Maar de oude Die-Hards van Joek hadden Sander zo gek gekregen om bij deze reünie in Het Heerenhuys in Geldrop, Janse Bagge te laten zorgen voor wat jeugdsentiment.

Omdat om 12.00 uur ‘s middags een lunch was voorbereid, moesten we zorgen dat de soundcheck dan achter de rug was en dat hield dus in dat de Bagge Boys om 10.00 uur in de auto zaten om te zorgen dat uiterlijk High Noon alles opgebouwd was en afgesteld. Toen maar gelijk meegedaan met de lunch, heerlijke croquetten hadden ze daar. Enfin, om 16.00 uur hoefden we pas het podium op, vooraf het akoestisch duo Barnyard Pimp met twee fenomenaal klinkende akoestische gitaren en omstreeks 16.00 de beurt aan Bagge.

Prachtig om te merken dat, na hier en daar een beetje uitleg, het publiek toch het merendeel van de teksten snapte, kortom twee uur lang non-stop feest. Onze hit van destijds: “Sollicitere” zat nog bij iedereen op de harde schijf en ook “Proemevlaai” werd dankzij de medewerking van het Gemengd Maagdenkoor van Geldrop uit volle borsten meegezongen.

Na afloop kwam een mevrouw en zei: “Ten tijde van Sollicitere was ik 11 jaar oud, maar goh, wat zijn jullie een leuke band!” Met die opsteker in onze zak reden we tevreden weer naar Het Zuiden.

De grens tussen beide provincies was totaal weg deze middag en bleek weer dat Limburgers en Brabanders toch veel van dezelfde genen hebben. Houden zo!

Henk

Als gevolg van privacy wetgeving zijn we voorlopig gestopt met het plaatsen van foto's van ons optreden. We vragen jullie hulp: heb je foto's gemaakt plaats die dan op onze facebook pagina. Schijnt dat dat wel om de een of andere reden mag. Thanx.