Susteren - Harmoniezaal

"Janse Bagge back in town”. Onder dat motto streken we weer eens neer bij Alois in de Harmoniezaal. Het is toch niet te filmen, alweer een uitverkocht huis, de hele zaal tot de nok gevuld met volk uit alle windstreken.

Vooraf warmde DAGERAAD de zaal al netjes op met hun Rowwen Heze covers, om kwart over 22.00 uur maakten ze hun eigen podium vrij en dankzij vele handen was hun podium snel opgeruimd en hun instrumentarium aan de kant en kwamen er weer een paar vierkante meter ruimte in de zaal vrij.

Zo snel de eerste tonen van Bagge klonken waren die paar vierkante meters gelijk in bezit genomen om te fungeren als mosh-pit.

Ma jong, dat vloog me daar weer over elkaar, in no time weer een hoop blote pensen die gelijk versierd werden alsof ze figureerden in een ouderwetse cowboyfilm, waarin de Roodhuiden ook met allerlei rare gekleurde strepen hun naakte lijf versierden. Het leek alsof ze op oorlogspad waren.

Maar ik blijf me er al meer dan 30 jaar over verwonderen, dat ondanks tegen mekaar opstoten en ondersteboven lopen iedereen in een ouderwetse “love and peace-sfeertje”blijft, geen gezeik of gedoe.

In het publiek zag ik twee meisjes met JBB-shirts van meer dan 30 jaar geleden, met bijna dezelfde historische waarde als de Lijkwade van Turijn.

Een tijd geleden werd ik door dorpsgenoot Har Peters benaderd met het idee om de Awt Prinse hun hit te laten meezingen tijdens ons concert. Har zorgde voor de partijen voor de blazers en gitaar, plus een mp3 met het nummer en we hebben dat individueel thuis beluisterd en tijdens de soundcheck even geprobeerd. Komisch om dan zonder enige repetitie toch die Awt Prinse het podium op te trekken en hen laten meewerken aan een ontzettend leuke avond.

Bagge was weer eens back in town en ik ben benieuwd naar de verhalen als al dat jong volk morgen in bad is geweest en dan ben ik benieuwd of die vetrand uit de badkuip is weg te schrobben en waarschijnlijk zijn de oorlogskleuren pas in de loop van de komende week weer helemaal weggewassen en afgesleten, maar akkoord, men heeft wel weer eens wat leuks te vertellen.

Mr. Proper Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr