Susteren - Harmoniezaal

In het kader van 60 jarig bestaan van de drumband dus dit feestje. Guido en omstreken hadden in de afgelopen maanden een hoop werk verzet om genoeg reclame te maken, posters op te hangen etc., in de hoop dat er ook mensen zouden komen om te zorgen voor sfeer en uiteraard “een batig saldo”.

Nou, dat zat dus wel snor daar in die Harmoniezaal. Boemvol, en vooral boemvol met goed volk, alweer bewezen dat de JBB-fans, al komen ze van de Hei, Roosteren, Susteren en zelfs van de Selfkant: Ze komen rouzen, drinken, de T-shirts mekaar van de pens trekken, met de natte zooi touwtje springen maar iedereen doet mee. Muziek Verbroedert!

Het leek een beetje op die vroegere tv-serie “Oh moeder, wat is het warm!” Tropisch warm en dit was weer zo’n optreden dat zelfs mijn ondergoed kon worden uitgewrongen na afloop. Green Easer deed weer de bekende leuke opening en warmde de zaak al goed op en bij de eerste nummers voelden we al: “Dit wordt een leuke!”

Grappig toch die jongen die ooit bij Roda had gevoetbald, dat die gaat trouwen net op die dag met die historische “6”. 6 Juni 1944 was de “langste dag”destijds in Normandië, maar bij hem rekende hij het hoge BTW-tarief erbij, dus met die 21 % kwam hij uit op een maand later 6 juli. Hij gaat dan trouwen, dus moest hij het podium op en Blief bie de mam meezingen. Hopelijk dat zijn vrienden het geheim kunnen houden voor zijn aanstaande echtgenote, “Blief bie de mam”dan heeft hij zijn eerste strafpunten al binnen en is ‘ie nog niet eens getrouwd. Wordt vervolgd, we houden u op de hoogte.

En eerlijk gezegd, ik vind het toch altijd leuk om weer in good old Susteren te spelen en te laten zien dat die ouwe lullen van Bagge toch nog genoeg volk trekken om penningmeester Theo, de Heilige Guido en Alois de hele avond te zien glimlachen. Niet alleen voor de constant lopende tapkranen maar vooral voor de leuke sfeer.

Nou, over 40 jaar bestaat de drumband 100 jaar en ben ik 103 jaar, dat moet lukken! Tot dan!

Henkiepenkie

Alle foto's van dit optreden op Flickr