Schimmert - Gemeenschapshuis

Wat is muziek maken toch hartstikke leuk, weer eens in het Gemeenschapshuis geweest in Schimmert. In de jaren '70 van de vorige eeuw zat ik er al geregeld te diskjockeyen (Fader Modulation) toen Jan nog achter de tap stond. Vanaf het ontstaan van Janse Bagge ettelijke keren al weer te gast geweest. Enfin, wij dus weer naar Schimmert.

Aangezien de grote Milieu-Top in Copenhagen dit weekend zijn slot beleefde, hadden we "D'n Hoofinzenjeur" nog eens op de playlist gezet, want dat was wel toepasselijk leek ons. Vooral nu door de veel besproken opwarming der aarde, uitgerekend de afgelopen nacht van 19 december, de koudste nacht was sinds 1946. Opwarming?

De zaal zat goed vol en het werd er met de minuut warmer omdat de sfeer er goed in zat en er meer dan goed gedronken werd. In verband met de afwezigheid van John werd stand-in Lard Crutsen het podium opgetrokken en die wist ook duidelijk van toeten en blazen, bedankt nog! Een zekere Gijs Cremers bleek deze zelfde middag te zijn teruggekeerd uit Finland i.v.m. stage en die wilde vanavond even flink door de bocht vliegen bij Bagge. Er werd gezorgd voor een echt pakje Fins Knäckebröd en dat werd hem al als noodrantsoen aan het begin van de avond overhandigd.

Grappige mensen overigens weer vanavond, qua outfit ging deze avond de prijs naar de jongen met het T-shirt met een tekst in de trant van: Doe kens mich oet Limburg weg haole, mer doe krigs Limburg neet oet mich! Of iets van die strekking. Al met al een hele leuke avond gehad en een leuke afsluiting van de tour van 2009. Hopelijk iedereen weer gezond voor de 2010-versie. Namens JBB en crew, iedereen fijne feestdagen en schrijf alvast in je agenda dat we volgend jaar, bij leven en welzijn, weer naar Schimmert komen in het kader van de Watertoren Feesten.

Tot Bagges,

Meester Prikkebeen

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

Overigens was de crew na het optreden nog uitgenodigd op een winter BBQ in Sittard. Omdat de betreffende firma Unilogic er gratis voor zorgt dat jullie iedere keer op internet de recensie, foto's en wat dan ook van Janse Bagge kunnen bekijken, hadden we hun als tegenprestatie geluid en licht neergezet. Echter een klein probleempje. De winter BBQ en alles er om heen was buiten georganiseert. Het eerste feestje waar onder de koeling van het bier heaters stonden te blazen. Het koude buffet was toen we er aankwamen alleen nog maar met hamer en beitel van elkaar te scheiden. Werkelijk alles was bevroren. Behalve...... de jacuzzi. Let op! Een bubbelbad met water van 34 graden celcius en een omgevingstemperatuur van minus 11 graden. De Bagge Crew zou de Bagge Crew niet zijn als ze dat om 4 uur 's nachts niet nog eens gingen proberen. Ik ben naar huis gegaan en ik weet helaas niet hoe dit is afgelopen. Best mogelijk dat enkele crewleden in een grote klomp ijs vanmorgen worden gevonden: Ice Age 4.

Albert