Doenrade - Gasterie Dobbelsteyn

Oh wat leuk om in zo'n leuk ouderwets, gezellig dorp te wonen waar nog plaats is voor een horeca-echtpaar dat als secondelijm een dorpsgemeenschap aan elkaar plakt. Niet alleen het eigen dorp maar zelfs een kleefkracht bezit die reikt tot in Genhout, want er was zelfs een gezelschap “van boete”.

Eric en echtgenote zaten nu 10 jaar in De Dobbelsteyn in Doenrade en ze vonden het tijd voor een feestje en aw hoor, dat hebben ze geweten! Wat een sfeer, wat een echte ouderwetse leuke gezelligheid op de Kerkstraat.

In al de jaren dat we toeren met Bagge hebben we het allemaal zien langs komen. Na de soundcheck even “een deugdelijke maaltijd voor band en crew” zoals in contract staat en dan krijg je soms kartonnen dozen met pizza's en die pizza's smaken het zelfde als de kartonnen verpakking. Nee, dan had Eric het toch anders geregeld!

Je moet daar echt eens langs gaan als je aan het fietsen of wandelen gaat. Aw mök! Wat werden we weer geweldig verwend! Een prachtige omkleedruimte, tafels met bestek, niet zo maar met je klauwen graaien. Nee een echte gastheer!

En dan het publiek! Vanaf de eerste noot merkte je een geweldige sfeer in de zaal. Iedereen zong mee en sprong en danste, kortom feest in Doonder! De zoon van Eric en Christie had ons een tekst gestuurd, geënt op ons nummer “40 Joar Bagge”en hij maakte er een tekst op die aansloot aan het 10-jarig jubileum van Eric en Christie. Toch heerlijk om op het podium te staan en dit sublieme horeca-echtpaar voor het podium te roepen en een muzikale ode te kunnen brengen, als dank voor hun energie die ze in deze dorpsgemeenschap steken. En vooral de warmte voelen, die je voelt vanuit het publiek, zo van: “Sjiek dat hebben die twee verdiend dat ze eens in het zonnetje gezet worden!”

Twee uur hebben we ons kunstje vertoond en hebben ons geweldig geamuseerd. Publiek en uitbaters van De Dobbelsteyn: Die zeen in orde!

Kroegtijger Henk