Maaseik - Fuego

Of het lag aan de Paaszaterdag of aan de Kennedymars, maar deze keer was het niet zo druk dan bij afgelopen optredens in Fuego. Maar ondanks dat er deze keer geen touwtjespringen met aan elkaar geknoopte T-shirts was en geen interland Nederland – België Biersmijten, was het toch weer een koddige leuke avond.

Een van de nieuwe acts die ik mocht zien vanaf het podium was een variant op curling, weet je wel met zo’n dikke klomp steen over het ijs glijden en dan de weg warm maken met driftige bezembewegingen. Zoiets zag ik vanavond. Stel je voor: iemand gaat op een metalen bierplateau zitten en die wordt dan over de vloer gekeild. Misschien wordt deze act ooit vast onderdeel van de Olympische Spelen en net zoals nu wordt uitgelegd hoe de Marathonloop is ontstaan, zal men dan over vele decennia moeten uitleggen dat de bakermat van die sport lag in het Belgische Maaseik, ontstaan bij het optreden van een lokaal bandje.

Zoals gezegd: het was niet erg druk, maar ik en gegarandeerd, de mensen die er waren hebben zich goed geamuseerd. Ik heb me in elk geval rot gelachen. Akkoord, er was even technische alarmfase ROOD, toen bleek dat de klopper, de kick van het drumstel, de geest had gegeven en tijdens de show drummer Wim dat dure ding van honderden euro’s weer aan de praat moest krijgen, maar enfin, het is gelukt.

En wat de sfeer betreft: er was zelfs een fan uit Wessem, die had ik al de hele avond met plezier bekeken hoe ze praktisch alle nummers meezong, dus die werd bij de toegift het podium opgesleept om “Proemevlaai” te komen meezingen. Als het filmpje op youtube komt, zal Joop van de Ende morgen wel aan de telefoon hangen.

Bedankt foor die bloeme en frolik Paasje!

Paashaas Henk