Maaseik - Fuego

Aw Mök! Deze wedstrijd werd toch echt gespeeld op “karakter”. Eerst de Prelude: Vlak voordat we vertrokken in good old Susteren om op weg de gaan naar de andere kant van de Maas duwde Peter nog wat blikken en glaswerk in zijn vuilnisbak. Tataah, er stak wat uit een plastic zak etc, lang verhaal kort: onze Peter duwt de zak in de vuilnisbak omlaag, krak, glas kapot, Peter’s vinger eveneens kapot. Pleister erop en hupsakee naar Maaseik en ondanks drie dikke pleisters die steeds roder kleurden rammelde hij toch maar lekker een dikke twee uur over de snaren. Karakter!

Elk jaar is het weer een feestje, waar is dat feestje, hier is dat feestje om naar Fuego te komen Alweer een goed gevulde zaal en de jaarlijkse traditie dat dit jaarlijks optreden is uitgegroeid tot het Internationale Biergooi-Festijn Nederland – België, wat een zooi! Je moet er geweest zijn om het geloven Complete plassen bier, op sommige plaatsen stond het echt centimeters hoog, man, daar is wat de lucht ingegooid. Maar wat wil je met een consumptieprijs van € 1,- Maar we weten dat dit hoort bij de traditie Bagge in Fuego.

Uiteraard waren er ook nieuwe aspecten te bespeuren bij dit optreden: Bij het nummer HELDEN, meen ik, viel de eerste keer de totale stroomvoorziening uit, noodverlichting aan en totale Sendeschluss, de hele JBB doofstom! Enfin, uiteindelijk is tijdens het hele concert een keer of 5 de totale stroom uitgevallen en blijkbaar om te laten zien dat het niet aan ons materiaal lag, herhaalde zich dit fenomeen nog een paar keer nadat onze crew al aan het inladen was. Waar het aan gelegen heeft, te veel vocht, luchtvochtigheid who knows! Misschien was het wel de vloek van Bisschop Jean-Pierre de het optreden traditioneel aankondigde, dit maal in een kort gebed in dichtvorm. Alvorens hij zich terugtruk met zijn zustertje Aanm'nreetia.

Maar al met al toch weer een avond om nooit te vergeten, meer dan de helft van de aanwezigen kwam met een T-shirt binnen en moest naderhand in de blote pens naar huis, een groot gedeelte van de vrouwelijke gasten dreef het bier uit de broekpijpen, die hebben heel wat uit te leggen op zondagmorgen. Toen we terug naar huis reden zagen we nog een kostelijk schouwspel, een hele colonne fietsers reed drijfnat over de Pater Sangers Brug en halverwege stapte de helft af en ging pontificaal staan pissen in de Maas. Een avondje Bagge geeft je wel stof tot vertellen als je maandag weer naar school moet. Al met al voor mij weer een pracht avond, we hadden al heel wat weken geen optredens gedaan maar nu is de tour echt van start. De kop van 2011 is eraf.

Boukoul volgende week, tot straks!

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr