Maastricht - FM Kaffee

Frank en Mickel runnen samen al 10 jaar FM Café tegenover het stadhuis van Maastricht en dus was dat een reden om te feesten. Frank was ooit als puber getuige geweest van een JBB optreden bij het Sint Maartenscollege en het was toen een droom om ooit een eigen zaak te hebben en Bagge te laten opdraven. En dan is het 2017 en heeft hij samen met Mickel die zaak en dus komt Bagge langs.

We hebben in de afgelopen decennia al alle soorten podium gehad. Van mega grote podia van Pinkpop en Pinkpop Classic, Zomerparkfeesten Venlo en tientallen feesttenten. maar ook kleinschalige dingen zoals Sint Rosa Sittard en Kort bie de Tap optredens in kroegen.

Nou dachten we dat we na het optreden in de Bar in Buchten niet meer nog gecomprimeerder konden spelen, maar vandaag in Maastricht hebben we het gekste podium ever meegemaakt.

Een kroeg met drie kleine ruimtes, gescheiden door pilaren en daar kropen we tussen. De Drummer stond in het achterste gedeelte, helemaal alleen op 2 vierkante meter, dan de blazerssectie met drie man, daarvoor toetsen en bas. De basgitarist heeft de hele avond alleen maar een gemetselde kolom gezien, voor zijn gezicht, Bekijk ook de video hieronder.

Vervolgens vóór dat stelletje pilaren, in poleposition: Tonnie, sologitaar en ik dan. Ik vermoed dat een hoop mensen aan de bar gedacht hebben dat Bagge opeens uit 4 personen bestond. Maar dankzij de sublieme mix van Sander hoorden ze toch duidelijk de klanken die uit de catacomben kwamen.

Iedereen was al goedgemutst aan het optreden begonnen dankzij de verwennerij van Bo, er was gezorgd voor goede catering en er werd niet gekeken op een pilsje meer of minder, ze deed haar uiterste best als gastvrouw om ons goed aan te sterken voordat we tussen de pilaren kropen. Enfin, een foto zegt meer dan 1000 woorden dus kijk maar eens naar de foto’s dan zie je hoe Bagge zich kan aanpassen aan de meest gekke omstandigheden.

We zien mekaar weer bij het 20 jarig jubileum, tot dan!

Captain Iglo Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

Om een kleine indruk te krijgen hoer het er op het podium uitzag deze korte video met helaas af en toe een wat haperende geluidskwaliteit: