Brüggelchen (D) - Feesttent

Laat ze zich in Brussel maar de kop breken hoe ze één Europa in mekaar kunnen flansen. Die onderzoeken kosten miljoenen en het is toch zo simpel!

Kijk nou vandaag: het Duitse dorpje Brüggelchen bij Waldfeucht, vlak over de grens bij Echt, daar viert Schützenbruderschaft St. Lambertus hun feest in een dorp van 550 inwoners en dan zitten 600 entrees in de tent. NL en D op het kenteken en die staan te dansen en te drinken en verbroederen.

De organisatie had het weer Deutsch Gründlich geregeld: voor de band en crew na de soundcheck pizzaschotel van Mario e Rino. En dan niet zo maar wat uit een kartonnen doos trekken, nee fatsoenlijk geserveerd met borden en bestek. Bij mij hebben ze dan al direct 10 bonuspunten.

Green Easer, onze vaste support warmde de zaak al weer netjes op en omstreeks 22.15 uur was het onze beurt.

Terugkijkend was het een ontzettend verbroederende avond. Het internationale publiek zong mee en de moshpit bleef goed bevolkt. Vanaf het podium kostelijk te zien hoe Duitsland en Nederland zo gezellig samen hun energie ventileerde. Ik herinner me een optreden van een tijd geleden in Saeffelen en ook daar dezelfde gezelligheid.

Bagge goes Germany mit sehr viel Spass.

Grüsse von Herrn Heinrich