Hingen - Feesttent

Waar een klein dorp groot in kan zijn! Hoeveel mensen wonen “op ‘t Hingen”? Een paar honderd? En dan telt de schutterij zo’n 80 leden! Prachtig toch. Wilhelmina had dus feest en er werd direct groots uitgepakt want er werd aangebeld op de Houtstraat in Pey-Echt, “Tring” zei de bel van de voordeur en toen ze binnen waren werd gelijk een hoop eten besteld voor als de jongens van de Janse Bagge Bend zouden komen. “Det kump waal in orde!” werd gezegd bij Poeliersbedrijf DOEMGES-SLANGEN en zo geschiedde!

Aw mök! Na de soundcheck werden we verwelkomd in het schutterslokaal en de rechauds van Doemges-Slangen stonden te dampen, Heerlijk gegeten! Die van ‘t Hingen zeen in orde! En toen het optreden. GreenEaser opende het feest en om half elf was het onze beurt. Vanaf de eerste noten gingen op verantwoorde wijze de beentjes van de vloer, de T-shits van de pens, werd geoefend voor de nieuwe Olypische Discipline:Textieltouwtje springen, werd gemosjd, lichaamsmascara aangebracht met verkessjtifte en stortten magere lichamen en massieve massa’s ter aarde op de gladde vloer. Kaboem, Klaatsj, Paaf. En wonder boven wonder geen enkele dwarslaesie.

Na afloop nog met de mensen van de EHBO gepraat en volgens hen is een kegeltoernooi of een kanarietentoonstelling een stuk gevaarlijker. Geen enkele gast met ernstig letsel. Ja, koppijn morgen vroeg, maar dat valt onder bedrijfsrisico. Ik heb het al zo vaak vermeld in onze recensies maar we blijven ons met die club malloten van Bagge echte zondagskinderen voelen, al zo veel jaren dit te mogen doen en steeds weer dit soort publiek voor je te hebben. Jong, oud, sommige met verbijstering kijken naar wat zich daar in die moshpit afspeelt, ze naderhand zien glimlachen als de halve tent op zijn knieën zit en een plaats in de hemel aan het verdienen is door zich half bewusteloos te zingen op tekst en melodie van Gloria in Excelsis Deo.

Na de toegift nog een toegift-toegift moeten doen omdat de Schützekönig Harrie Nizet, in hoogst eigen persoon, zijn paleis aan de Selfkant had verlaten en met zijn gevolg te gast was op dit schuttersfestijn. Ik kruip met een goed gevoel nu in het bedje, een prima avond gehad, leuk volk, goed georganiseerd , geen gedoe of trammelant, een fijne opening voor dit feest van Wilhelmina. Een klein dorp kan best groot zijn. Waarvan akte!

Henk.

Helaas geen foto's deze keer, check facebook!