Heibloem - Feesttent

Een hele tijd geleden werd ik gebeld met de vraag of ik eens wilde langskomen in Heibloem om te praten over een mogelijk optreden in Heibloem. Ik dacht nog dat het toch erg bewerkelijk zou zijn als ik voor elk JBB optreden eerst met de organisatie zou moeten komen vergaderen, maar de beller klonk sympathiek dus tufte ik naar café Heidegoud. Werd daar met open armen ontvangen en gelijk de tafel vol pinten. 1-0 Voor de organisatie!

Er werd besloten om een redelijk kleinschalig optreden te doen in een normaal formaat tent. De rest is history! De 700 kaarten waren in een mum weg dus werd de tent vergroot en wij op 14 mei naar Heibloem.

Na de soundcheck werden we in het cafetaria nog achter een grote schnitzel met champignon/roomsaus gezet en toen weer terug naar de tent. Support Green Easer warmde de zaak al netjes op en om half elf was Bagge time. Uit alle windstreken waren de oud-fans, als ook de Nieuwe Aanwas neergestreken, tent bomvol!

Van de organisatie had ik destijds gehoord dat tijdens het KinderVakantieWerk in Heibloem een speciaal lied gezongen werd op de melodie van Bagges “Falderieh falderaah” dus had ik hun originele tekst maar gezongen en zag komische reacties van volwassen mensen die ineens weer kind waren. Naarmate we vorderden in de setlist werd er meer gesprongen en over elkaar heen gekukeld. Kortom:

Het was weer geweldig om na alle Corona gedoe weer een tent vol voor je podium te hebben. Dat er nog aandacht werd besteed aan de komende bruiloft van Ronald Daniels met Bernadette op 17 juni en de verjaardag van Freek van Lier en Celine Schroyen, maakte voor hen het JBB optreden nog een beetje extra, hopelijk!

Henk