Spaubeek - Feesttent VV Spaubeek

Dit was een optreden dat je mag omschrijven als een optreden “met een zeer beladen karakter”. De voetbalclub viert haar 85 jarig bestaan en dan verongelukt in de feestweek een zeer gewaardeerd “jong oet ‘t dörp” en oud lid van de voetbalclub. In overleg werd besloten om een gedeelte van het afgesproken feestprogramma te laten doorgaan, dus ging deze avond met Bagge door.

In de afgelopen 30 jaar heeft ons nummer “PRAKKEZERE” soms een extra dimensie gekregen en vanavond werd het dus speciaal voor Roel gespeeld en de tekst aangepast. We hebben onze best gedaan om toch een goed optreden neer te zetten. En dat dit gelukt is danken we aan het leuke publiek en het opwarmen door Green Easer, maar zeker ook aan Henk Bolderink van ‘t Roadhoes in Spaubeek. Het is altijd gebruikelijk dat wij en de crew vooraf wat eten en in de afgelopen jaren hebben we soms in een koude partytent staan te vernikkelen met een zak friet en een frikandel, maar bij VV Spaubeek hebben ze net gedaan alsof The Rolling Stones of zo te gast waren. Aw mök, dit was catering die we zelden zijn tegengekomen in 30 jaren JBB. Pasta met garnalen, flinke portie knoflook en een salade die zo rechtstreeks uit la bella Italia kon komen, knap verse sla met heerlijke dressing, tomaat en er werd door Henk niet gekeken op een plak meer of minder Parmezaan. Heerlijk! Ik hoop dat we bij het 90 jarig jubileum weer worden uitgenodigd en Henk weer de catering doet.

Uiteraard treden we niet op, om te komen eten en te schranzen, maar het maakt het wel extra leuk.

Ondanks dat veel mensen in het publiek niet direct hun hoofd erbij hadden om te feesten werd het voor de vereniging toch een fijne avond. De tap liep, er was sfeer en zoals gebruikelijk bij Bagge, alleen maar publiek dat komt om zich te amuseren en niet om te rotzooien, geen lastige “haantjes”, geen ruzie, gewoon “Bagge”.

Omstreeks half een ‘s nachts bliezen we onze laatste noot en ging de dj verder. Toen hij een uurtje met veel power had gedraaid hield het aggregaat er mee op en stopte de muziek erg abrupt. Mensen in de omgeving zullen gedacht hebben : "eindelijk rust". Waarna ze hun hoofd in het kussen legden en aan een gezonde nachtrust begonnen.

Helaas een kwartier, 20 minuten erna was het aggregaat weer aan de praat gekregen en starte de DJ waar hij gebleven was. 120 dB Techno galmde door het tot rust gekomen Spaubeek. We vermoeden dat in de hele Schoolstraat op menige slaapkamer stevig gevloekt is.

Hopelijk is iedereen weer veilig thuis gekomen en heeft men zondag nog de energie om het nog eens dunnetjes over te doen met geplande “Limburgse Aovend”.

Hopelijk tot over 5 jaar.

Linker goal paal Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr