Urmond - Feesttent Schutterij Sint Leendert

“En w’r zitte bie de sjötte in de tent, singing ayayippy!” was eigenlijk het lijflied voor deze avond waar we te gast waren bij de Urmonjer Stadssjötterie Sint Leendert. ’t Was weer aan de Maaskanjt dus leuk publiek en leuke sfeer verzekerd. Prachtig om weer een hoop oudere jongeren en een hoop jong volk in de tent te hebben. Er zaten gegarandeerd een hoop mensen binnen die Bagge nog kenden van heel vroeger en die nog eens wilden zien of we ook dikke pensen hadden gekregen en grijzer haar. En jawel! Het eerste uur stond iedereen heel geïnteresseerd naar het podium te kijken maar naarmate de avond vorderde werd iedereen losser.

Er waren zelfs een hoop gasten die retteketet, klabam neerstortten voor het podium, dus de beweging zat er op een bepaald moment wel goed in. Na ruim twee uur stond de tent op zijn kop en kroop er ook een hoop volk letterlijk over de vloer, dus: Mission Accomplished en met een tevreden gevoel tuften we weer op huis aan.

Dat lag overigens ook aan de chinees die we voor het optreden geserveerd kregen. Bij Chinees-Indisch restaurant Azië hadden ze schijnbaar in de gaten dat ze voor kritische gasten moesten koken en ze hebben echt extra hun best gedaan. Dan kan niet anders want als het altijd daar zo lekker is dan gaan daar straks bussen vol mensen naar toe. Dan wordt Stein een bedevaartplaats. Wat over was is voor een gedeelte in de auto's van bandleden verdwenen dus op enkele plaatsen verspreid over Limburg wordt vandaag weer Chinees gegeten.

Ik verheug me al op 2011, want dan komen we bij de buren in Berg a/d Maas, dus nog even geduld. Tegen die tijd is het eerste kind van Maurice Gransier 1 jaar en dan kunnen we dat vieren. Deze avond was in elk geval weer gewogen en goed genoeg gevonden om bij de categorie: SJIEK te worden bijgeschreven.

Bedankt iedereen.

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

Goojendaag luuj van de JBB.

Hie sjpruk enne van de auwer jeugd dae retteketet, klabam neerstortten veur het podium in Uermend. Teminste zoo besjreef henk ut. De reeje doa van woar dat ich nogal enne kaukleum ben en ich waor natuurlijk de vloerverwerming aan ut teste. Helaas dae sjting oet dus ben ich toen maer wier gegange mit de normaale gang van zaake, Zoepe, boete taege enne weijepoal sjtoan en de rest natuurlik achteraaf toes. Geer hob de auwer jeugd weer ens auwerwets vermaak, en ich wis neet dat ich ut nog in mich hej, ghehehe. In eeder geval ben ich volgend joar derbie in Berg a/d Maas. Mot waal es lid van de best sjotterie van zuid Limburg Sint hoebaer oet Nattenoavuh. Greetz De Auwer Jeugd Oet Nattenoave, Obbich, Beeg, Lentjheuvel, Uermend, Bor, Buchten.