Nieuwstadt - Feesttent Schutterij Sint Jan

Jonge, jonge, dankzij “Jeanny van de Hei” was het begin van de avond prima. Na de soundcheck werden we door Jeanny verwend met heerlijke soep met ballen en vervolgens witte rijst met een of andere saus. Dus we konden starten met een goede bodem in de maag. Vooraf had Tonca de tent al goed opgewarmd. Ze werkten met hun eigen mixer en randapparatuur dus de change-over verliep heel snel.

En toen! Aw hoor man! Halverwege onze set kreeg ik het idee dat binnenkort een advertentie geplaatst moet worden: “Nieuwe zanger gezocht voor de JBB”. Ik zit al enige tijd te kuiten met mijn stembanden en ondanks oefeningen en wekelijks bezoek aan de logopedist gaat het nog niet over.

Pats! Ineens was ik totaal door mijn stem heen, alle kracht weg en alleen maar piepen en we waren nog niet eens op de helft van het programma. Ik dacht nog: “Dit kan niet waar zijn, dadelijk moet de dj het maar overnemen, maar langzaamaan kwam de stem weer terug en hebben we ons toch door het optreden gesleept.

Om mijn stem even te ontlasten werd een oud nummer “Vieze kal” in het repertoire geschoven want i.v.m. het overlijden van James Last kon Ton zijn rapkwaliteiten vertonen. Toen we bij de toegiften nog extra assistentie kregen van dorpsgenoot Christiaan was de stem uiteindelijk acceptabel genoeg om met geheven hoofd de zaak af te ronden.

Het was me het avondje wel voor mensen met hooikoorts. Ma jong, wat werd er een heerlijk rotzooitje van gemaakt met die strobaal. Met veel plezier heb ik gekeken naar een hoop jong volk dat Bagge volgens mij voor de eerste keer meemaakte en gelijk wist volgens welke code zo’n avond dient te verlopen. Die zijn dus voor de rest van hun leven ook besmet met het JBB-virus. Nix mis mee!

Hopelijk heeft Schutterij Broederschap van Sint Jan morgen ook zo’n leuke activiteit, zodat men hopelijk straks kan terugkijken op een leuk feest.

De groeten!

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr