Montfort - Feesttent MOT

Eindelijk weer eens opgetreden in Montfort. De plaats waar vroeger half Limburg zijn of haar vermaak zocht in de legendarische Dancing Housmans waar we in onze begin- en glorietijd ook herhaaldelijk te gast waren. Ik had het idee dat er nog heel wat oud Housmans-gasten vanavond weer eens kwamen kijken om jeugdherinneringen op te halen bij Bagge.

Vooraf werden we door ons boekingskantoor verwittigd dat Roger Janssen van WARUNG LEDENG uit Montfort voor de catering zou zorgen, na de soundcheck. Paaaah! Roger was weer goed in vorm! Heerlijk verwend met zijn exotische rijsttafel.

Green Easer zorgde voor het gebruikelijke opwarmmoment en om 22.00 uur kropen we het podium op. Heerlijk gevoel is dat, als je het podium op gaat, je gitaar omhangt, in-ear geluid checkt en dan zo'n, tot de nok gevulde tent in kijkt. In het begin vond ik het nogal tam, iedereen keek en luisterde, maar uiteindelijk was het weer de gebruikelijke heerlijke chaos.

Een hoop gasten onherkenbaar verminkt door de kleurige versierselen op hun blote lijf. De badkuip zal een rare kleur hebben als de jongens straks thuis in bad gaan. De varkensstiften hadden hun werk goed gedaan.

En weer zo'n avond waarvan ik denk: “Wat is dat toch met Bagge?” Al jaren hebben we een hossende, moshende massa volk voor ons en geen enkele wanklank van haantjes die zeik zoeken. Mensen zijn in een hotsbotsknots euforie en niemand stoort zich er aan als iemand tegen hen aan botst.

De tent was totaal uitverkocht, de organisatie blij, Bagge heeft genoten.

Henk