Tüddern - Feesttent Maikirmes

Bagge Goes Germany en wordt niet ten hemel opgenomen! Dat ons de Goden goedgezind waren vandaag, bleek uit de ongelofelijke mazzel vandaag in die Duitse feesttent. Zoals gebruikelijk waren weer een paar malloten druk met pinten aan het gooien en gelijk bij het eerste kwartier vloog een hoop vocht over de mengtafel. Dit was zo’n digitaal ding en concreet betekende het dat de mengtafel er mee stopte, alle instellingen van dat moment waren opgeslagen en onze techneut kon schuiven wat hij wilde, de mixer bleef op die instelling staan.

Dat hield in dat Tonnie, bij zijn zangnummers mijn micro moest pakken en ik geen koorzang kon doen op een andere micro omdat niks “bijgeschoven”kon worden. Even wat extra power bij een saxsolo was al even onmogelijk, kortom het was technisch een hele klus. Zoals gezegd, gelukkig dat digitaal alles was opgeslagen, in een ander geval hadden we kunnen inpakken en wegwezen.

En hoewel het toch een heel leuk optreden was geweest vind je dat dan toch jammer want het was nu eveneens niet mogelijk om nog een cd speler aan te sluiten of via laptop nog was muziek te laten horen, na ons concert. Het was dus echt “Sendeschluss”na het laatste nummer van Bagge. De organisatie treurde er niet om, want die waren al vanaf de middaguren in touw met twee “Kapellen” (Busch Band en Munsterglaner Muzikanten) en het was gebruikelijk dat die eerste dag van de feestperiode rond 22.00 uur inderdaad de stekker er uit moest.

Voor ons was het eigenlijk ook eens leuk om redelijk op tijd te kunnen inpakken met een toch goed gevoel. De tent zat vol, er was zelfs zeer koninklijk bezoek: de nieuwe Schützekönig van Isenbruch: Harrie Nizet kwam ons zelfs met een bezoek vereren, nou dan is het toch een gedenkwaardig optreden geweest! En we kunnen zelfs op onze curriculum vitae vermelden dat we met Bagge zelfs in het buitenland gespeeld hebben.

Sänger Heinrich.

Door alle technische beslommeringen heeft de crew geen foto's kunnen maken van dit optreden. Deze zul je dus helaas moeten missen. Heb je zelf leuke foto's gooi ze dan op Flickr. Kijk hieronder wat je moet doen om ze hier zichtbaar te maken.