Dieteren - Feesttent Fanfare

Al was het een vrijdag, we voelen ons toch echte zondagskinderen. Wat weer een ontzettend leuke avond voor de jarige fanfare. Toch ontzettend leuk dat, als je avonden vergaderd hebt, gezorgd voor vergunningen, tent met nodige infrastructuur opgebouwd hebt, met alle hulp van medewerkers en al gelijk bij de eerste avond van je feest de tent bomvol zit met jong en oud publiek dat totaal uit zijn dak gaat.

Als band prijzen we ons zo gelukkig dat we steeds dat typische Limbo-publiek trekken dat een avond komt “Baggen” om zich gigantisch door de bocht te gooien, maar geen enkele wanklank veroorzaakt. Akkoord, als je er niet op bent voorbereid dat uit honderden kelen ineens “Sjaele Wixxer” geschreeuwd wordt, tja, da’s even wennen. En die kornuiten zien die netjes gekleed binnen komen en zo snel Bagge begint, ineens de totale kolder in de kop krijgen en net doen alsof ze door demonen zijn belaagd die hun T-shirt besmet hebben, dus “uit met dat ding!” Ritsj, ritsj, weg shirt en dan als een Apache op oorlogspad hun gezicht en body beschilderen met varkensstiften.

Ook wennen aan het tumult vooraan in de mosjpit waar vanalles door elkaar vliegt, valt, maar gelijk weer door een onvoorstelbare vorm van solidariteit, wildvreemden zich de moeite getroosten om andere wildvreemden gelijk een hand toesteken om de gene die is neergestort, weer snel op zijn benen te hebben. Wat een heerlijk publiek hebben we toch al jaren.

Ik herinner me ineens een voorval van verleden week bij St. Rosa in de Spiegeltent. Een knul van een jaar of 14 kwam lijkbleek naar het podium en vertelde me dat hij zijn iPhone kwijt was. Dit even omgeroepen en nog geen minuut later komt de eerlijke vinder het toestel afleveren bij het podium. Dan ben je als band stiekem toch apetrots dat dit je publiek is.

Kortom, het was vanavond een hartstikke leuke avond. Dubbel feestelijk omdat onze basseur Hen jarig was, niet zo oud als de 150 jaar jubilerende fanfare Eendracht, maar toch, het begin is er! Doordat onze Peter nog steeds “in de ziektewet” zit i.v.m. zijn hardnekkige schouderblessure, hadden we vanavond Mark Vergoossen uit de reserve la getrokken en dat bleek een hele goede keuze. Het rockte dat het de moord galoppeerde.

Na afloop nog enkele felicitaties mogen ontvangen van de organisatie, die lieten merken dat ze blij waren met deze succesvolle opening van hun feest. Iedereen blij.

Henk