Schin op Geul - Feesttent Fanfare

Wat is toch in godsnaam aan de hand met dit stelletje fossielen van Bagge? Dit is toch meer dan een revival! Openlucht theater Valkenburg uitverkocht, Sjloespop Born, bomvol, Sjwaampop het hele plein bomvol, Sittard Sint Rosa, het bekende werk: een volle sauna, Dieteren de feesttent bomvol, Kelpen Oler perfect gevuld plein bij Bie d’n Tied en nu vanavond Schin op Geul in kader van feest St. Cornelius.

Het lijkt op Verbaal Masturberen door zo lovend over jezelf te schrijven, maar het is gewoon echt de waarheid. Of het komt door de publiciteit omtrent ons 40 Jarig Jubileum of het feit dat ons nummer “Paradies”van de nieuwe cd momenteel nummer 1 staat in de Limbo toptien, maar het zijn alleen maar ontzettend leuke optredens op een rij.

Mark Mraz had de organisatie zo gek gekregen om JBB te laten opdraven, samen met de Pigeons en Tonca en dan Bagge als afsluiter. Goede keuze want de tent zat bomvol met ontzettend leuk publiek.

Bagge is uiteraard niet voor Sissy’s want in de mosjpit voor het podium werd weer een hele nieuwe clientèle aangeboord voor de fysiotherapeuten uit de buurt. Man, wat vlogen ze allemaal weer uit de bocht op dat spekgladde vloertje en ook nu weer het typische Bagge-publiek: zo snel iemand neerstort wordt hij zo weer op zijn pootjes gezet. Het ziet voor sommige mensen wel erg ruig uit en menige oudere bezoeker vreest dat dadelijk de hele club zich in de haren vliegt. Maar niks van datum, ‘t hoort bij Bagge, t-shirt kapot, touwtje springen met aaneengeknoopte T-shirts, diep respect voor onze schare fans.

Er was zelfs een delegatie met een bus uit Utrecht gekomen, studentenvereniging Jolig Zang Dispuut HELIOS. Respect voor deze lui die helemaal afzakken en morgen kreupel met een houten kop wakker worden. Studeren zal zondag niet lukken.

Overigens ook respect voor de mensen van Intelligent Security. Ik zag vooraan links, bekeken vanaf het podium een securitymedewerker die een gast had gezien die een sigaret opstak. Nou denken veel mensen: “Wat maakt dat nou uit in deze zwetende massa, of iemand een sigaretje paft”. Forget it! Als je toevallig controle hebt en een controleur ziet dit, dan kost dat honderden Euri. Dat kun je lullig vinden maar ik weet uit ervaring dat organisaties naderhand de rekening kregen omdat iemand in een tent stond te paffen. De Securityman liep rustig naar de roker toe en zorgde op een rustige manier dat de sigaret verdween. Geen gescheld, geen getrek of geduw, gewoon rustig regelen. Chapeau!

Kortom, het was weer een heerlijk avondje Bagge.

Niet-Roker Henk.