Pey-Echt - Feesttent Fanfare Sint Joseph

Buiten de tent was ene echte vervelende pratsj, maar de pratsj op ’t bord was geweldig! “Dit is nog ‘ns ech zoervleisj!” keurde onze meesterkok/gitarist Peter. De mam van Karin had gezorgd voor de catering van band en crew en dat werd dus heerlijk zuurvlees met friet, verorberd in de kegelzaal van ’t café. ’t Feest werd eigenlijk georganiseerd in verband met het 100 jarig bestaan van de fanfare, maar ik had me laten vertellen dat Collin ( Kollin?) en Judith vandaag hun 5 jarig samenzijn vierden, dus voor wie het feest nu eigenlijk bestemd was, is me niet helemaal duidelijk.

Enfin, de wei was pratsj, maar de openingsavond van het feest was in orde. Het was een kolossale grote tent maar die zat goed vol en na afloop hoorde ik dat er morgen een noodsituatie was, want BAVARIA moest echt de tank komen vullen. Die was leeg! Big Benny warmde de tent, of beter gezegd: de mensen die binnen waren, op zijn eigen ludieke manier op. Dus toen we omstreeks 22.30 het podium opkropen zat de stemming er al goed in. En eigenlijk is dat “opkropen” goed gekozen want er stond een stelletje kreupelen bij elkaar.

Hen is nog steeds herstellend van zijn tweede herniaoperatie, dus die zat weer op een barkruk, maar hij had versterking van Wim gekregen, want die had door zijn fanatisme tijdens zijn wekelijkse stoeipartij bij de voetbalclub, fijn twee ribben gekneusd. En dat blaast niet fijn op de saxofoon als je je bij bijna elke diepe ademhaling, in broek pist van de pijn in je pens. Gek! Op die leeftijd moet je toch niet meer fanatiek sporten, ga bridgen of schaken, maar niet meer als een veulen in de wei dartelen of op ’t sportveld. Hoewel; al met al hebben de kreupelen zich toch goed geweerd.

De leden van de organisatie zag ik met grote glimlach rondlopen dus zijn we er eigenlijk ook stiekem een beetje trots op dat we weer een vereniging, inclusief alle supporters een leuke avond bezorgd hebben en maak je geen zorgen, zelf hebben we altijd de meeste lol.

Pey woor in orde!

Succes met de rest van het feest Joseph!

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr