Guttecoven - Feesttent Agroprom

Ma jong! Gekker moet het niet worden! Zoals bekend toeren we al 30 jaren met Bagge door stad en land, maar vanavond dacht ik soms echt: “Zo en vanoavend blif eine kapot of haet op zien minst eine dwarslaesie”. Dit moet je gezien hebben om het te geloven, wat een tumult! Aanvankelijk was het nogal tam in de tent. Na ongeveer een half uur viel om een of andere reden ineens het gehuurde aggregaat uit en stonden we daar als een stelletje doofstommen een pantomime op te voeren. Tonnie en Wil probeerden nog even de zaak te redden door wat blaas- em drumrepertoire te presenteren, dat zonder geluidsversterking toch enigszins te horen was. Tja en ineens, dankzij onze crew en technische dienst van de organisatie werkte alles weer.

Vanaf dat moment werd het met de minuut gekker. Er waren gasten (Harrie Nizet and Friends) met een trekker en huifkar gekomen, mensen met busjes, uit alle windstreken, zelfs uit België en uit Duitsland. We waren echt internationaal vanavond. Stel je voor: er lag geen vloer in de tent dus uiteindelijk werden de stoppels uit de grond getrokken en begon men mekaar te bekogelen met die stofstronken. Daar nog wat gooi-bier overheen dus na enige tijd sloeg dat stofgedoe op mijn stem en stond ik maar wat op halve kracht te piepen. Dankzij mijn stem-elixer ( warme thee met veel suiker ) trok het naderhand nog een beetje bij en kon ik het einde van de show nog halen.

Tonnie heeft van tijd tot tijd het reglement, dat morgen van kracht is bij de ploegwedstrijden, nog eens extra onder de aandacht gebracht. Hilarisch! Voor de mensen die niet wisten wat die Alien voorstelde met die opblaaspop op zijn schouders, dat was Kurt Daemen, die gaat trouwen met Janet en die vierden met nog een club vrienden en medegestoorden hun vrijgezellenavond, Ferdie en Suzanne hadden ook iets te vieren, alleen was me nog niet duidelijk of de baby er al was, of dat Suzanne al volop zwanger was of dat men van plan was deze avond de baby te verwekken, maar met zoiets had het te maken. Tja en uiteraard leuk om te horen dat ene Helene net 20 was geworden, dus er was wat te vieren.

Ik ben er wel van overtuigd dat bij veel mensen die er vanavond waren, gegarandeerd een flinke zwarte rand dadelijk in de badkuip te zien is, man wat een zooi maakten ze ervan! Al met al weer een legendarisch optreden met een zanger die zijn stem kwijt is, een aggregaat dat de geest geeft en honderden mensen die over een paar jaar echt wat zinnigs te vertellen hebben als de kleinkinderen aan hun lippen hangen en vragen: “Opa en oma, vertel nog ‘ns get leuks van vreuger!”.

Agrarische Groeten van Boer Harms

Alle foto's van dit optreden op Flickr