Roermond - ECI

Wat leuk weer! In kader van onze theatertour nu neergestreken in ECI Roermond. Wat een heerlijke zaal en ook nu weer uitverkocht. Onze derde show die, net zoals Openluchttheater Valkenburg en Achter Olmen Maaseik op voorhand totaal uitverkocht was en weer ontzettend leuk en lief publiek. In het publiek ontzettend veel T-shirts gezien van echt decennia geleden, geweldig!

Deze theatertour lijkt soms echt op een reünie, na afloop hoor je van de gasten verhalen “van vruiger”. Hoe ze op hun fietsje naar de JBB feesttent kwamen, met een reserve T-shirt op de bagagedrager en dat na het optreden die fiets er nog stond met de plastic zak met het droge T shirt nog achterop. Dat waren tijden!

Persoonlijk houd ik erg veel van deze kleine intieme optredens, je kunt wat slap ouwehoeren tussendoor en je merkt dat in de afgelopen jaren het muzikale niveau van Bagge toch enige upgrade heeft gekregen. Onze vaste trompetter John was herstellend van een operatieve ingreep en kon dus niet mee doen vanavond, maar uit onze reserve-la werd Lenny getrokken en ondanks dat Lenny geen enkele repetitie heeft meegedaan liet hij horen dat hij feilloos van toeten en blazen wist en zorgde ervoor dat het handelsmerk van Bagge: een betonnen blazerssectie, weer stond als een huis. Lenny bedankt!

In het publiek zaten Ellen en Roel. Tien jaren geleden had Roel geregeld dat tijdens hun huwelijksmis in Belfeld, Thijs en ik als verrassing voor Ellen zouden spelen in hun mis (Tösje de lakes en Taegewenjd) De pastoor speelde het spelletje toen subliem mee toen hij vertelde dat het bruidspaar zich had leren kennen tijdens een popconcert bij een band en die heette, eh, die heette, eh de Janse Bagge Bend en toen kwamen Thijs en ik het altaar op. Hilarisch!

Als ik dan terugkijk op 40 jaar Bagge voel ik me gezegend en we gaan nog even door. Tijdens een repetitie heb ik verteld dat ik ondanks mijn leeftijd toch nog een hele tijd wil doorgaan en wil sterven in het harnas. De jongens zijn nu op internet aan het kijken of ergens een harnas te koop is, aan zo’n ding moet toch aan te komen zijn!

Ouwe Ridder Henk